Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї відкрили меморіальну дошку сотенному УПА Мирославу Симчичу

На фасаді будинку у Коломиї, де проживав легендарний сотенний УПА встановили меморіальну дошку в пам’ять про Мирослава “Кривоноса” Симчича.

Повідомляє Інформатор.

Мирослав Симчич народився у 1923 році. За своє довге життя він пережив більше 32 років концтаборів. Однак його не зламали ні жорстокі тортури, ні катування.

Віддати шану Герою прийшли містяни та всі хто знав сотенного УПА. Також був пристуній молодший син Мирослава Симчича з двома внуками та його дружина Раїса Симчич.

Розпочали дійство традиційно з гімну України та Молебені за її військо. Після відбулась панахида та освячення меморіальної дошки присвяченої Мирославу Симчичу.

На заверешення військовий оркестр разом з містянами заспівали гімн УПА “Зродились ми великої години”. Відео можна побачити ТУТ.

Меморіальна дошка сотенного УПА буде нагадувати всім мешканцям та гостям міста про його боротьбу за нашу незалежність. Мирослав Симчич залишається прикладом незламності для всіх людей, які боряться за нашу свободу.

 

Вічна пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

 

 

 

Нагору