Інформатор Коломия

ВЛАДА

Куди їздили коломийські депутати, покидаючи Україну

Власне, на це питання всіх відповідей нема, бо коли офіційно депутат їде до Польщі для  налагодження дипломатичних зв’язків, а повертається із морською засмагою, то виникають певні сумніви. 

Інформатор же готовий поділитися тільки офіційною інформацією щодо закордонних поїздок наших міських обранців.

У 2023 році 11 депутатів та міський голова Коломийської громади неодноразово виїздили за межі України. 

Загалом протягом 2023 року міські обранці їздили у Румунію, Польщу, Францію, Німеччину, Угорщину, Литву, Словенію, ПАР, Швецію, Бельгію, Естонію.

Андрій Божик 8 разів виїжджав за кордон у 2023 році.

Вперше з 6 по 15 березня 23-го року до міста Ниса у Польщу для участі в переговорах реалізація суспільно-партнерських планів та співпраці міськрада за асоціацією міст-побратимів.

Щойно приїхав і за два дні знову подався до Польщі, на цей раз у місто Гневіно, де перебував з 17 по 22 березня. Офіційна причина виїзду – обговорення подальшої співпраці та визначення потреб у наданні гуманітарної допомоги жителям України.

Третє відрядження було 11 по 30 квітня 2023 року. Андрій Божик їздив до Варшави для подання документів та отримання візи в консульстві Південно-Африканської республіки у Варшаві.

Вочевидь візу таки відкрили, адже з 17 по 31 травня 2023 року депутат Андрій Божик перебував у Південно-Африканській республіці, офіційна причина – участь у чемпіонаті світу з пауерліфтингу.

Влітку минулого року Андрій Миколайович Божик відвідував також і Францію: з 28 липня по 8 серпня 2023 року їздив у місто Меріньяк для участі в чемпіонаті Європи з жиму лежачи серед чоловіків та жінок.

З 25 по 30 вересня Андрій Миколайович також їздив до міста Ниса (вдруге за рік)  для участі у переговорах реалізації спільного партнерських планів та співпраці міськради за асоціацією міст-побратимів.

А з 14 по 18 жовтня разом з іншим депутатом Сергієм Проскурняком їздили до міста Гневіна (Польща) для налагодження транскордонної співпраці.

Також минулого року Андрій Божик їздив до Ниси знову в купі з Сергієм Проскурняком і з 25 грудня 2023 року по 2 січня 2024 року мали відрядження до Ниси для налагодження транскордонної співпраці та визначення шляхів забезпечення гуманітарною допомогою постраждалих верств населення України

Відтак Сергій Проскурняк побував за кордоном двічі за минулий рік, обидва рази офіційно їздив до Польщі, загалом був відсутній в Україні 14 днів.

Ігор Ільчишин також мав минулого року кілька закордонних відряджень.

Перші дві поїздки були до Польщі в той самий час, що і Андрій Божик Ігор Федорович відвідував місто Нису та місто Гневіно. Загалом вийшло 10 днів.

Також минулоріч Ігор Ільчишин з 18 по 24 травня їздив до Німеччини у місто Лейпциг. Офіційна причина-  для проведення переговорів та укладання договору з представниками благодійних організацій республіки Польща та федеративної республіки Німеччина щодо отримання гуманітарної допомоги для ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території нашої громади.

З тієї ж причини Ільчишин виїздив з України до Лейпцига вдруге – аж на 18 днів – з 6 по 23 серпня 2023 року. Поїздка чомусь була поділена на два відрядження.

Також з 12 по 17 вересня 23-го року Ігор Ільчишин відвідував Будапешт (Угорщина) щодо отримання гуманітарної допомоги для ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у нашій громаді.

У вересні з 25 по 30 він мав офіційне відрядження до Ниси для участі у переговорах.

А з 7 по 15 листопада знову їздив до Варшави для укладання договору з представниками благодійних організацій Варшави щодо отримання гуманітарної допомоги для ЗСУ та ВПО. З цього ж приводу у депутата була ще одна поїздка до Варшави з 26 по 30 грудня 2023 року.

Депутат Роман Дячук також мав чимало закордонних відряджень минулого року.

Зокрема з 24 по 26 квітня їздив до міста Здунська Воля для подальшої співпраці з представниками влади Здунськовольського повіту.

З 17 по 23 травня їздив до міста Люденггаузен (Німеччина) у складі спортивної делегації для участі у міжнародному волейбольному турнірі.

З 17 по 18 червня, а також з 6 по 11 липня знову їздив до Здунської Волі (Польща). Щоразу причина однакова – для подальшої співпраці з представниками влади Здунськовольського повіту.

Читайте до теми: Депутат з Коломиї Роман Дячук прокоментував скандальні аудіозаписи, які невідомі злили в мережу

Депутат Іван Данилишин, який також є Заслуженим тренером Україні з боксу, також неодноразово покидав Україну у 2023 році.

Перша така поїздка відбулася з 27 березня по 3 квітня до Литовської республіки у місто Каунас. Він був у складі делегації Національної збірної команди України з боксу для участі в міжнародному турнірі з боксу серед чоловіків та жінок.

Друга закордонна поїздка Івана Ярославовича також була у складі делегації Національної збірної з боксу з 24 по 28 травня до міста Константа Румунія.

З 20 червня по 3 липня 2023 року виїздив до у міста Новий Торг (Польща) для участі у ліцензійному кваліфікованому турнірі з боксу серед чоловіків та жінок до ігор 33 олімпіади.

Також з 14 по 29 серпня Іван Данилишин їздив у складі делегації Національної збірної України з боксу для участі у чемпіонаті Європи з боксу серед юнаків та дівчат у місто Марібор республіки Словенія.

А з 28 вересня по 2 жовтня мав відрядження до міста Таллін Естонської республіки у складі делегації Національної збірної з боксу для участі у міжнародному турнірі серед чоловіків.

Депутат Мирослав Михайлюк тричі виїздив з України протягом 2023 року.

Щоразу це були офіційні відрядження до Польщі.

Також їздив до Здунської Волі з 20 квітня по 1 травня, а згодом ще двічі:

  • з 14 по 25 червня
  • а з 6 по 20 липня.

Офіційна причина – налагодження подальшої співпраці з представниками місцевого бізнесу та влади між здунськовольським повітом та Коломиєю.

Читайте до теми: Задля чого міський голова Коломиї 9 разів виїжджав з України у 2023 році

 

Депутати Тарас Гнатишин та Сергій Федчук виїжджали з України з 18 по 25 липня з офіційним відрядженням до міста Гневіно (Польща).

Причина виїзду – для налагодження транскордонної співпраці та забезпечення гуманітарної допомоги постраждалих верств населення України.

Вдруге Сергій Федчук виїздив за кордон до Польщі у гміну Конописька з 20 по 30 вересня також разом з Тарасом Гнатишиним.

А ще з 13 по 20 грудня Сергій Федчук їздив разом з міським головою до міста Вольфенбюттель (Німеччина) для участі в переговорах реалізації спільного партнерських планів та співпраці міської ради з муніципалітетом міста Вольфенбюттель

Віталія Лукавська тільки 1 раз за минулий рік покидала Україну.

Виїздила до Швеції з 5 по 18 серпня у місто Фалун у складі делегації.

Привід – супровід учнів у літній табір та проведення переговорів і укладання угоди з питань налагодження міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, пані Лукавська вчителює, тож логічно, що саме вона супроводжувала наших дітей на відпочинок та оздоровлення.

Максим Мензатюк також тільки один раз виїздив з України минулоріч.

Так, з 14 по 15 вересня 2023 року він їздив до Брюсселя у Бельгію для участі у саміті молодих обраних місцевих і регіональних лідерів які відбуваються за сприяння європейського комітету регіонів та мера міста Сент-Омер Франція.

Мирослава Воротняк тільки раз бувала за кордоном минулого року. Зате на досить тривалий термін – понад місяць.

З 18 грудня по 23 січня 2024 року їздила в Мюнхен (Німеччина) для участі в мистецькому проекті “Народна хореографія і сила нації”

Дані про закордонні відрядження міського голови і депутатів Коломийської міської ради у 2022 році в ратуші на офіційний запит журналістів не дали.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Аналізувала Наталка Сандецька

Нагору