Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Інфекційна гостра діарея: як швидко зупинити

Інфекційна гостра діарея: як швидко зупинити

Бактерії можуть бути шкідливими й корисними. Лактогрупа мікроорганізмів бере участь у процесах травлення. Є ті, що підтримують нормальну мікрофлору у внутрішніх органах: кишківнику, піхві, ротовій порожнині тощо. Але й шкідників достатньо. І варто тільки ослабнути імунітету, як вороги атакують організм, швидко розмножуючись.

Такі патогени викликають хвороби з дуже неприємними симптомами: болями у животі, проносом, нудотою та блюванням, підвищенням температури. В перші години появи діареї потрібно прийняти сорбенти або протимікробні засоби.

Такі препарати можна замовити на сайті https://liki.ua/ru/shop/brands/nifuroksazid-7797 за вигідною ціною. Паралельно слід багато пити. Для цього потрібна як чиста вода, так і розчини для регідратації. Якщо діарея не припиняється протягом 3-х днів, то слід звернутись до інфекціоніста.

Пам’ятайте, що у немовлят діарея внаслідок втрати рідини є небезпечною для життя, тому маленьких дітей треба транспортувати до стаціонару відразу після порушення випорожнень.

Небезпека діареї

Причиною проносу стають інфекції або харчові отруєння. Частота та маса стільця значно збільшується і супроводжується больовими відчуттями в області живота. Якщо в калі видно домішки крові чи гною, мова йде про серйозні інфекції. Не слід зволікати, потрібно негайно звернутись в інфекційне відділення лікарні.

Зараження кишковими інфекціями відбувається внаслідок наступних дій:

  • порушень особистої гігієни: брудні руки, користування чужими предметами;
  • неякісна питна вода;
  • погані санітарні умови у закладах громадського харчування;
  • контакти з хворими чи носіями інфекції;
  • інфіковані продукти харчування.

Бактерії кишкових інфекцій легко проникають в організм через слизові оболонки. Такі інфекції як дизентерія, сальмонельоз та холера можуть викликати епідемії.

Профілактика гострих інфекційних захворювань

В деякі сезони патологічні бактерії та віруси стають особливо небезпечними. Першим правилом профілактики є дотримання особистої гігієни. Миття рук, використання антибактеріального мила, індивідуальні засоби гігієни та посуд допоможуть вберегтися від інфікування.

Пийте тільки якісну воду та її варто кип’ятити. Всі продукти мають проходити достатню термічну обробку. Овочі й фрукти треба ретельно мити перед вживанням, а іноді варто очищати їх від шкірки.

Гігієнічні заходи здатні перервати ланцюжок зараження. Також варто правильно зберігати продукти, і захищати їх від контакту з комахами, що є переносниками інфекцій. При правильному лікуванні хворі зазвичай повністю одужують.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору