Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Буковель виторгував кілька мільярдів гривень у 2023 році

Буковель виторгував кілька мільярдів гривень у 2023 році

В популярному курорті “Буковель” за 2023 рік підприємці офіційно мали 4,6 мільярда гривень торгової виручки. Лише в грудні того року виручка становила понад 600 млн грн.

Довідався Інформатор в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Як зазначається, в “Буковелі” в порівнянні з листопадом 2023 року торгова виручка в грудні зросла в 2,3 рази: з 258,9 до 601,3 млн грн. Це пояснюють значним зростанням кількості зареєстрованих бізнесом касових апаратів.

Наголошують, що з жовтня 2023 року відновилися відповідальність суб’єктів господарювання за відсутність ведення фіскалізації готівкових розрахунків, або ведення її з порушеннями. Платники, які перебувають на обліку в податковій службі області, зареєстрували на кінець січня 2024 року 951 реєстратор розрахункових операцій, тоді як на початок 2023 року їх було лише 438.

Відтак, всі суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на курорті “Буковель”, за минулий рік показали 4,6 млрд грн торгової виручки.

Щодо зменшення кількості податкових порушень, то в ГУ ДПС в Івано-Франківській області вважають, що на них ефективно вплинула і контрольно-перевірочна робота, яку проводять працівники податкової. Зазначають, що попри значну кількість сумлінних платників, є також ті, хто намагається ухилитися від чесної сплати податків.

За результатами 129 фактичних перевірок, проведених в 2023 році та в січні цього року, податківці донарахували суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в курортній зоні “Буковель”, понад 5 мільйонів гривень штрафних санкцій за недотримання ними норм законодавства.

Окрім того, податкові інспектори виявили 6 випадків здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації та ще 10 фактів торгівлі алкогольними та тютюновими виробами без відповідних ліцензій. Відтак спільно з працівниками Нацполіції з незаконного обігу вилучено підакцизну продукцію на суму 30,4 тисячі гривень. Також податківці зафіксували 5 випадків недотримання підприємцями норм трудового законодавства, а саме неофіційне працевлаштування найманих працівників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору