Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Божественна краса: новий іконостас та настінні розписи освятили у Ланчині

Божественна краса: новий іконостас та настінні розписи освятили у Ланчині

Неймовірно красиві фрески на стінах, склепінні та куполі храму Зіслання Святого Духа у селищі Ланчин тепер створюватимуть особливе духовне середовище для парафіян та допомагатимуть залишити всі негативні думки за дверима святині. 4 лютого настінні розписи та оновлений іконостас освятив владика Петро Голіней. 

Інформатор ділиться світлинами храму від Коломийської єпархії УГКЦ.

Парафія Зіслання Святого Духа у Ланчині цієї неділі мала особливий день в історії їхньої церкви. З архипастирським візитом прибув преосвященний владика Петро Голіней, єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ, щоб освятити оновлений іконостас та настінні розписи. Цікаво, що на фресках, окрім святих, можна побачити також українських воїнів.

Під час Богослужіння Архиєрею співслужили: о. Василь Ткачук, протопресвітер Ланчинського протопресвітеріату та парох храму, о. Василь Панівник, протопресвітер Тисменичанського протопресвітеріату, о. Василь Іроденко, о. Сергій Белдик, о. Іван Виксюк, о. Валерій Лендел, о. Роман Богословець, о. Роман Гринів, o. Василь Юсько, о. Іван Клим’юк. В часі Служби Божої вірні мали можливість приступити до Таїнства Сповіді, яке уділяв о. м. Богдан Іван.

“Сьогодні у вас свято. Ви зреалізували мету, якої так давно прагнули. Оздоблення храму є важливим елементом у формуванні молитовної атмосфери. Завжди, коли людина ставить перед собою ту чи іншу мету і до неї йде, то чекає того дня, коли нарешті все здійсниться. Сьогодні ви теж переживаєте подібне”, – промовив владика Петро.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору