Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Воїн зі світлою душею: історія захисника Василя Стефурака, який нещодавно повернувся з російського полону

Воїн зі світлою душею: історія захисника Василя Стефурака, який нещодавно повернувся з російського полону

Василь Стефурак з Городенківщини потрапив у полон на Херсонському напрямку. Його батько зараз також боронить країну від загарбника, а рідний брат Степан загинув у зоні проведення АТО/ООС у 2014 році. 31 січня 2024 року Василя вдалося обміняти, воїн повернувся додому.

Інформатор розповість більше про Героя, з посиланням на допис Михайла Ухмана.

Свій військовий шлях Василь на позивний “Крут” розпочав у 2014 році, разом з ним до війська пішов і його брат Степан. В той час, коли Василь зупиняв окупантів в Дебальцево, Степан знищував ворогів під Донецьком, та, на жаль, восени 2014 року Степан Стефурак загинув. Тоді на фронт пішов батько хлопців, що помститися за смерть сина.

Василь Стефурак був активним учасником Революції Гідності й разом з активістом Устимом Голоднюком, який згодом загинув від кулі російського найманця, протистояв “беркутівцям”. Згодом відправився на фронт, де вірно захищав українську землю з 2014 року.

“Я зустрів Василя на одному з напрямків під Донецьком. Молодий, відчайдушний, скромний – він просто горів жагою до боротьби. Таких, як Василь дуже мало, воїн зі світлою душею, який повністю віддається війні проти агресора.”, – ділиться Михайшло Ухман.

Василь – командир роти 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Восени 2022 року Василь потрапив в російський полон на півдні України. Всі близькі, друзі та родина воїна чекали його повернення. І ось, 31 січня Герой Василь Стефурак повернувся додому. Тут його знетерпінням чекав і його синочок.

Дякуємо Василеві за захист нашої землі!

Нагадаємо, що Василь Стефурак пробув у полоні півтора роки і 31 січня нарешті повернувся додому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору