Інформатор Коломия

ВЛАДА

За скільки у Коломиї продали будівлю колишньої поліклініки на вул. Шухевича

За скільки у Коломиї продали будівлю колишньої поліклініки на вул. Шухевича

Продати історичну будівлю, де до війни був єврейський шпиталь, а відтак десятиліттями працювала міська поліклініка владі Коломиї вдалося не з першого разу. Аукціон оголошувався 4 рази, охочих було четверо, а ціни коливались то уверх, то вниз.

Інформатор розповість, як міське майно йшло з молотка і що зі спорудою зараз.

Благородна блакитна будівля з ліпниною і ошатним кованим парканом збудована 1913 року. Тут було 4 відділення і у 1936 році нараховували 40 лікарняних ліжок. А під час німецької окупації, тут лікували від тифу.

Цікаву та дуже символічну історію цієї будівлі, яка у свій час дала назву цілій вулиці, читайте згодом на сайті Інформатора.

У радянські часи шпиталь перетворили на поліклініку. І діяла вона до 2017 року, коли рішення міськради терапевти перейшли у головний корпус первинної медицини на просп. Чорновола.

Відтак без особливих капіталовкладень будинок слугував коломийському люду понад століття, поки його не продали з аукціону.

І те не з першого разу.

Продаж будівлі поліклініки

Чотири рази Коломийська міська рада викладала будинок на вул. Шухевича, 76 на торги. Влітку 2018 року стартова ціна сягала 6,5 млн грн, але аукціон не відбувся. Тоді у вересні за будівлю запросили 3,2 млн грн, скасували торги. Згодом знову виклали на продаж за початковою ціною 6,5 млн, і знову провал.

Врешті у жовтні 2019 оголосили 4-ий аукціон і на початку листопада будівля таки була продана.

Стартова ціна була 3 238 305 грн за  871,23 м² забудови. Але ж розуміємо, що найбільш цінною у лоті була земля, на якій розміщена споруда.

На участь в аукціоні подалося четверо, в ході трьох раундів вартість цієї цінної споруди у середмісті зросла на понад мільйон.

Найвищу ціну запропонував ФОП МЕНЗАТЮК ВАСИЛЬ ІВАНОВИЧ, зареєстрований у Коломиї на вул. О. Кобилянської. За даними платформи YouControl .

Відтак головна будівля коломийської поліклініка пішла з молотка за 4 285 000 грн.

Але й це не все. Окрім основної будівлі Коломийська міська рада продала ще й інші споруди, що відносилися до комплексу поліклініки.

Так, одноповерхова будівля вглибині двору медзакладу з адресою вул. Шухевича, 74 пішла за молотка за стартовою ціною 1 299 610 грн єдиному учаснику Іванківу Віктору Дмитровичу, який був керівником вже відомої нашим читачам фірми “ВГР СЕРВІС”. Зараз це підприємство належить належить Ірині Гануляк — дружині ексзаступника начальника слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, підполковника поліції Едуарда Гануляка.

До слова, це далеко не єдина комунальна нерухомість Коломиї, яку з аукціону придбало підприємство “ВГР СЕРВІС”. Більше – ТУТ

Читайте також: За скільки 553 м² історичної будівлі у Коломиї продали у приватні руки

 

Будівля поліклініки зазнала значних змін: перекриття було демонтоване, відтак два поверхи переробили на три і добудували мансарду. Кований давній, але в чудовому стані паркан зрізали восени-взимку 2023 року. Натомість зводять цегляний із химерними арками.

У міській раді не давали обмежень на умови реконструкції цієї історичної споруди.

За попередньою інформацією у реставрованій та перебудованій будівлі буде діяти готель.

Будинок у глибині двору колишньої поліклініки знесли повністю. Зараз там триває будівництво.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору