Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть двох колаборантів з Херсонщини

В Івано-Франківську судитимуть пособника окупантів у проведенні псевдореферендуму на Херсонщині, а також за колабораціонізм судитимуть «чиновницю» з Херсонщини.

Повідомляє Інформаторпокликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Щодо першого випадку, прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини за пособництво збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора.

Обвинувачений з квітня 2022 року став помічником голови «воєнно-гражданской администрации» м. Каховки. Крім того, він брав участь у проведенні псевдореферендуму з метою зміни меж території та державного кордону України, а також у створенні інформаційно-пропагандистських відеоматеріалів, де надавав схвальну оцінку діям держави-агресора щодо його проведення та відобразив свою участь у голосуванні. А ще він взяв активну участь у проведенні у м. Каховці параду «Бессмертный полк».

Ще она справа стосується 36-річної громадянки, яка співпрацювала із країною-агресором на тимчасово окупованій території.

А саме йдеться про те, що з серпня 2022 року жителька селища Зелений Під Каховського району Херсонської області стала «головою Красноперекопського територіального управління Каховського муніципального округу Херсонської області».

Її завдання було пов’язане з популяризацією отримання громадянства та паспортів російської федерації, зокрема активно висвітлювала це в Telegram-каналі. Також вона надавала активну допомогу військовослужбовцям російської федерації, а саме передавала автомобілі місцевих жителів селища Зелений Під військовослужбовцям рф та організовувала пошук житлових приміщень для їх проживання.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору