Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У селі на Коломийщині заколядували і придбали обладнання для воїнів на понад 1 млн грн

У селі на Коломийщині заколядували і придбали обладнання для воїнів на понад 1 млн грн

Мешканці села Велика Кам’янка П’ядицької громади зібрали 1 млн 100 тис грн для захисників, які сьогодні відбивають ворога з українських територій. За кошти вже закупили найнеобхідніше бійцям на передовій.

Довідався Інформатор із допису місцевого волонтера.

Цю значну суму у Великій Кам’янці вдалося зібрати дорослим і дітям під час Різдвяних свят та завдяки донатам багатьох небайдужих. Парафіяни церкви Святого Архистратига Михаїла ПЦУ заколядували 207 тис грн, а прихожани церкви положення Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ – 100 тис грн. Ще 220 тис грн – благодійні кошти села. Також 70 тис грн задонатили депутати та староста. Нещодавно настоятелі церков освятили частину придбаного обладнання.

Як зазначається, а 1,1 млн грн змогли закупити зарядну станцію “REDBO” та “EcoFlow”, “Starlink”, дрони Mavic 3 Pro та Mavic Т3, FPV-дрони, тепловізійні приціли, рації, шолом з навушниками, антену для дронів, зарядні пристрої, батарейки до прицілів, кілька ящиків цвяхів, клямбри, колеса, ще відремонтували авто та придбали дизпаливо.

Дещо із обладнання та амуніції вже передали захисникам, більшу частину планують відвезти воїнам цього тижня, інше – ще в дорозі від постачальників.

Дякуємо всім хто, долучився до збору, та волонтерам. Разом до перемоги!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору