Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вимагав кошти та незаконно переправляв чоловіків за кордон | Поліція Прикарпаття затримала зловмисника

Вимагав кошти та незаконно переправляв чоловіків за кордон | Поліція Прикарпаття затримала зловмисника

Приватний перевізник з Прикарпаття налагодив канал виїзду ухилянтів за кордон. Крім того, СБУ задокументувало факт вимагання ним коштів у матері військовозобов’язаного.

Інформатор розповість деталі за даними поліції області.

Як встановили правоохоронці, за допомогою правопорушника щонайменше 10 чоловіків незаконно виїхали за кордон. Окрім цього поліцейські спільно зі співробітниками СБУ в Івано-Франківській області задокументували факт вимагання організатором та його спільниками коштів у матері військовозобов’язаного.

Підприємець вносив неправдиві дані в систему «Шлях» та реєстрував своїх «клієнтів», як водіїв автобусів. Завдяки цьому військовозобов’язані чоловіки могли безперешкодно виїхати за кордон. За таку послугу 6 тисяч доларів США.

Крім того, чоловік разом із трьома спільниками (родичами),  неодноразово телефонував та приїжджав додому до жінки, залякував її, погрожував фізичною розправою над сином, якщо вона не заплатить гроші. Організатора зловили «на гарячому», коли жінка передала підприємцю 6750 доларів США, які незаконно вимагав підприємець з урахуванням надуманих ним же відсотків.

В організатора та його спільників вилучили автомобілі, документацію транспортного підприємства, чорнові записи, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

За вчинення цих злочинів на фігурантів може очікувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору