Інформатор Коломия

ВЛАДА

Демобілізація строковиків: новий законопроєкт Верховна Рада може розглянути вже завтра

Розмови про демобілізацію строковиків точаться від листопада 2023 року. І от врешті сьогодні, 22 лютого, Президент зареєстрував відповідний законопроєкт.

Повідомляє Інформатор.

Зміни до глави ХІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо строків строкової військової служби описані у законопроєкті № 11035.

Народний депутат Олексій Гончаренко стверджує, що законопроєкт можуть розглянути вже завтра.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що його мета – унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення в запас військовослужбовцям, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби.

«Встановити, що при проведенні мобілізації, оголошеної указом президента України від 24 лютого 2022 року … військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких, встановлений частиною першою статті 23 цього Закону, закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни відповідно до частини дев’ятої статті 23 цього закону як виняток із положень частини дев’ятої статті 23 цього Закону звільняються з військової служби у запас у строки, визначені указом президента України», – йдеться у законі.

 Нагадаємо, питання демобілізації строковиків обговорювалося на засіданні Ставки Верховного  головнокомандувача ще у листопаді.

В урядовому законопроєкті про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку, прийнятому у першому читанні, передбачено скасування строкової служби.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору