Інформатор Коломия

ГРОШІ

Жінка з Івано-Франківщини хотіла купити криптовалюту і втратила сотні тисяч гривень

Мешканка Прикарпаття спокусилася на швидкі надприбутки. Відтак вклала у неіснуючий інвестиційний фондовий ринок понад 600 000 грн.

Повідомляє Інформатор.

Жінка сама втрапила у пастку шахраїв: у соцмережі натрапила на інформацію про можливість легкого заробітку, шляхом вкладення грошей в інвестиційний фондовий ринок і вирішила вкласти кошти.

Далі справу в свої загребущі руки міцно взяли шахраї. Із заявницею зв’язався нібито експерт вказаного фондового ринку.

Поліція повідомила, що шахраї в мережі запропонували потерпілій-вкладниці отримати надприбутки від інвестування у криптовалюту. Жінка повірила і переказала незнайомцям в мережі понад 600 тисяч гривень. Відомо, що потерпіла в одній із соцмереж натрапила на інформацію про можливість легкого заробітку, шляхом вкладення грошей в інвестиційний фондовий ринок.

Читайте також: Біткоїни, квартири і стосик готівки: що задекларувала коломийська депутатка Галина Беля

Аферист надавав інструкції, як здійснити купівлю криптовалюти на біржах, поповнюючи свій акаунт. Потерпіла протягом декількох місяців здійснювала поповнення банківських рахунків аферистам та виконувала їхні вказівки. При спробі вивести зароблені кошти, дана функція виявилась неактивною, а шахраї заблокували жінку в мережі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення причетних до шахрайської схеми осіб.

Поліція застерігає: у жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі вам рахунки та не розголошуйте свої особисті дані незнайомцям.

Щоб не втрапити у пастки шахраїв, пам’ятайте:

  • зазвичай зловмисники в мережі нав’язливо пропонують збільшити ваші заощадження в декілька разів, крім цього, шахраї можуть видавати себе за представника реальної інвестиційної компанії;
  • не існує гарантованих інвестицій або методу, який допоможе заробити велику суму грошей швидко і без зусиль;
    у разі отримання подібної пропозиції слід знайти більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов’язана, читайте відгуки;
  • якщо інвестиція та компанія виявляться реальними, ви повинні підтвердити особистість компанії та працівників, які пропонують Вам угоду.

Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв

Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про здійснення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо. А тоді зверніться  до  найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію 102;

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору