Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Яремче на аукціоні вторгували майже 2,5 мільйони для “Едельвейсів”

У Яремче на аукціоні вторгували майже 2,5 мільйони для "Едельвейсів"

22 лютого відбувся IV благодійний аукціон на підтримку 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». З молотка пішло майже 40 лотів, за які вдалося зібрати 2 400 000 грн для наших захисників.

Інформатор розповідає деталі, посилаючись на допис голови ОВА.

Першим пішов з молотка лот «ПАЛАЄ» – фотокартина полеглого Героя Максима Бурди, талановитого фотографа, який захищав Україну у складі 3-ї окремої штурмової бригади, керував безпілотниками. Боєць загинув 26 січня у боях поблизу Бахмута.

Найдорожчим лотом аукціону стала картина Богдана Бринського “Борітеся — поборете”, за неї вдалось вторгувати 200 тисяч гривень. На аукціон живопис передала медична спільнота Прикарпаття.

Ще один дорогоцінний лот надав стоматолог-волонтер. Ікону “Тайна вечеря”, виконану в унікальній техніці єрусалимським каменем в перламутровій оздобі, продали за 190 тисяч. А ще за пару ікон «Богородиця-Одигітрія, Тихвинська» і «Спас Вседержитель» та м’яч футбольного клубу «Жирона» з підписом гравця Віктора Циганкова вдалося вторгувати по 110 тисяч гривень.

Вторговані кошти спрямують на потреби 10 ОГШБ «Едельвейс».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору