Інформатор Коломия

ВЛАДА

На Надвірнянщині є громада без сирен

Пасічнянська громада на Надвірнянщині за 2 роки повномасштабної війни так не і не розжилася на системи оповіщення про повітряну тривогу. Тепер у ситуацію втрутилась область.

Розповідає Інформатор з посиланням на сторінку Пасічнянської громади.

У Пасічнянській громаді Надвірнянського району досі не лунають тривоги, обласна адміністрація та управління цивільного захисту вимагає у місцевої влади встановити системи оповіщення.

“Якщо громади не встановлюватимуть системи оповіщення – звертатимуться до поліції для відповідного реагування. Управління з питань цивільного захисту надає фахівців та проводить консультації в громадах для створення систем оповіщення.”– зазначає начальник Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної військової адміністрації Володимир Стебницький.

“На початку повномасштабного вторгнення сільська рада вирішила відтермінувати встановлення систем оповіщення, але чесно кажучи, з поступлення останніх роз’яснень у випадку атаки на об’єкти громади падіння ,,шахедів” чи ракет на будинки, за нанесення збитків, у випадку відсутності тривоги відповідати буде тільки голова громади!!! Смартфони це добре, але слід пригадати останню ситуацію з падінням інтернету на Київстарі і зв’язком і про повітряну тривогу дізнатися уже неможливо!!!”, – йдеться у повідомленні Пасічнянської громади.

Нагадаємо, на Коломийщині нещодавно громади закупили системи оповіщення, зокрема йдеться про 6 сіл.

Пасічнянська громада – одна із 12 громад Прикарпаття, які не мають системи оповіщення. На початку повномасштабного вторгнення сільська рада вирішила відтермінувати встановлення систем оповіщення.

На вимогу Управління цивільного захисту населення обласної військової адміністрації, в кожній громаді має бути система оповіщення, яка не буде залежати від наявності чи відсутності зв’язку.  Тому встановлять оповіщення в селах: Зеленій, Пасічній, Биткові та Пньові.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору