Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

П’ять маловідомих озер Косівщини

Ці озера не такі відомі, як Синевир та Світязь, маловідомі серед туристів, але у цьому і є їх унікальність.

Інформатор пропонує п’ять маловідомих і таємничих озер на Косівщині. Ознайомитися з локацією озер можна також, перейти за посиланням на презентацію.

Озеро Левади під горою Михалків (Косів-Город)

Найвища точка Косова та села Город. З вершини відкривається захоплююча панорама. Підйом починається вулицею Дружби (об’їзна дорога), а потім Підгірською.

До озера в урочище Левади можна потрапити з вершини гори Михалків.

Лебедине озеро (Яблунів)

Знаходиться на висоті 650 метрів серед букового лісу.

Проїхати до озера зараз може лише джип, але не туристичний автобус. Проте, на більшому відрізку дороги їхати можна без проблем, а далі можна пройти пішки близько кілометра.

До теми: Ближче до води: добірка озер у Коломиї, де можна помилуватися природою



Міське Данське озеро у Косові

Озеро біля колишньої фабрики “Гуцульщина”. Глибоке та багате на рибу. Утворилася на місці бані-солеварні.

Озеро Буковець

Знаходиться на межі Косівського та Верховинського районів. В центрі села Буківець розташоване чимале озеро. Цікаво побачити на перевалі таке велике водне плесо, звідки бере свій початок річка Рибниця.

Мертве озеро (Шешори)

Недалеко від полонини Росохатої, на сусідньому хребті Карикатура знаходиться Мертве озеро. Грушеподібної форми і невеличке за розміром, довжиною біля 40 метрів. Мертве, бо тут не живе нічка живність – у воді є велика кількість сірководню, розташоване на висоті понад 800 метрів над рівнем моря.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору