Інформатор Коломия

ГРОШІ

Тріщини та крихкий асфальт | Як зараз виглядають вулиці, які заасфальтували наприкінці минулого року

Тріщини та крихкий асфальт | Як зараз виглядають вулиці, які заасфальтували наприкінці минулого року

У вересні-жовтні 2023 року Інформатор писав низку статей про масове асфальтування вулиць у Коломиї. Тоді Коломийська міська рада за один день могла публікувати договори на капітальний ремонт одразу кількох вулиць. Вартість таких робіт переважно становила більше мільйона гривень за кожну з них, а вкладали договори з незмінним ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ-ПЛЮС”.

Інформатор вирішив подивитися, в якому стані ці дороги після зими.

Розпочнемо з трьох бічних від вулиці Івана Франка, а саме – з Лісової, Квіткової та Січневої. Договори на афальтування цих вулиць були опубліковані в жовтні минулого року. Та, як видно на фото, зараз ці дороги вже мають чималі тріщини. Й хоч центральна частина асфальну не зазнала пошкоджень, узбіччя вже починає кришитися. Також мешканці Квіткової поскаржилися Інформатору на те, що дорога, яку зробили минулоріч, дуже вузька, тож автомобілям доводиться з’їджати на траву, аби розминутися. Деякі власники будинків самостійно підсипали узбіччя щебенем, щоб асфальт менше руйнувався під колесами автівок під час таких маневрів.

Інформатор завітав й на вулицю Цегельняну. Тут ситуація трохи інша, адже узбіччя щебенем засипають вже не власники будинків, а працівники КП “Полігон Екологія”. Один з них розповів, що такі роботи будуть проводити на тих вулицях, які асфальтували минулоріч. Пояснюють це тим, що так менше буде руйнуватися дорога.

Деякі пошкодження покриття помітні й на вулиці Мартовича, яка знаходиться в мікрорайоні Богуна. Крихкі краї в такого асфальтування – це вже, здається, традиція минулорічних робіт. Крім того, тут просіли люки й біля них теж почало руйнуватися покриття.

Інформатор вирішив ще перевірити стан дороги на вулиці Новодворського. Нагадаємо, вона була заасфальтована в кінці вересня 2022 року, та вже в березні 2023 покриття почало кришитися, а в серпні крізь нього проросли бур’яни. Зараз ситуація не краща, на дорозі видно численні пошкодження, а асфальт в деяких місцях можна просто розбирати руками на маленькі камінці. Вся вулиця вкрита тріщинами, які утворили цілу сітку на дорозі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору