Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Володимиру Лободюку з Коломийщини посмертно присвоїли звання Героя України

Володимиру Лободюку з Коломийщини посмертно присвоїли звання Героя України

У свої 22 роки захисник Володимир Лободюк вже був прикладом відваги для багатьох. На жаль, його життя обірвалося надто рано. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Президент України присвоїв Лободюку Володимиру звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”  (посмертно).

Повідомляє Інформатор.

Президент України Володимир Зеленський видав Указ про присвоєння звання Героя України полеглому захиснику, старшому сержанту Лободюку Володимиру Івановичу у другу річницю повномасштабного вторгнення – 24 лютого 2024 року.

Володимир Лободюк із села Коршів Коломийського району Івано-Франківської області. Хлопець сам обрав фах військового. Спершу навчався у військово-спортивному ліцеї, а в 21 рік він вже закінчив Національну академію сухопутних військ у Львові. Спортивний, енергійний, цілеспрямований, прямий, Володимир знав, на що йде, адже країна на той час уже була кілька років в стані локалізованої війни.

Молодий офіцер почав служити в 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Воював на Донеччині в ООС. Від початку повномасштабного вторгнення рф Володимир став на захист України та її суверенітету. У свої молоді роки вже був командиром мінометної батареї 2 Другого гірсько-штурмового батальйону.

Загинув 16 грудня 2022 року під час бою в ході відсічі російського загарбника поблизу населеного пункту Яковлівка, Донецької області.

Батько Володимира Іван Лободюк завітав до Інформатора та поділився спогадами про сина.

Світла пам’ять Герою України…

Нагору