Інформатор Коломия

ВЛАДА

Зрізали, колодами прикрили, землею притрусили: що відбувається у міському парку Коломиї

У міському парку культури і відпочинку імені Трильовського з минулого тижня лунає звук бензопили. Тепер від скульптури оленів відкривається оголений краєвид на недолугий туалет за мільйон. А вздовж доріжки бачимо ковбани, вимащені землею, що за задумом наших “ландшафтних дизайнерів” мали замаскувати свіжі пеньки.

Інформатор побував на місці ґаздування разом із головою громадської організації  та багаторічним фахівцем у сфері лісового господарства Василем Лютаком.

Пані Люба мешкає одразу за парковим парканом. Каже, навесні ця територія, де колись розміщувались дитячі атракціони, потопала у білому цвіті. Зараз працівники центру туризму та дозвілля за вказівкою директорки Таїсії
Костюк повирізали усі фруктові дерева.

Та звідкілясь у них прокинулись конспіраторські замашки, тому свіжі зрізи дерев прикрили колодами, а зверху вимастили глиною.

Для чого? Питання логічне, правда ж?

Ситуація прояснилась, коли журналісти разом із екоактивістом Василем Лютаком запитали у виконавців про план санітарної чистки. Цей документ є обов’язковим, адже йдеться про роботи у пам’ятці садово-паркового мистецтва. Саме так, наш міський парк ім. Трильовського – заповідник, яким би занедбаним він не був. Він знаходиться під захистом держави, адже відноситься до природньо-заповідного фонду.

Тож питаємо про план санітарної чистки, але майстер Роман Анатолійович розгублено стинає плечима, зізнається, що документ десь має, але не знає де. Згідно закону, виконавець повинен мати на руках цей документ.

Читайте також: У парку Коломиї зрубали багаторічну сосну, дерево було повністю здорове

Запитуємо, які ж породи дерев визначили під зрізку. Але майстер Роман не знає, каже, “не розуміється” на цьому. До слова, це кадровий працівник центру туризму і дозвілля.

Ми ж наразі нарахували 7 зрізаних дерев, 4 з яких – алича. Стовбури зрізаних дерев сягали від 14 до 40 см у діаметрі на пні.

“Якби вони зрізали, бо посадили нові, а то тільки ріжуть і ріжуть. Вже парк став голий зовсім”, – каже пані Люба, що сусідить з заповідником.

Тим часом поряд з дерева звисає відламана суха гілка. Працівники центру подбали про безпеку в оригінальний спосіб – просто огородили стрічкою.

Ось так зелень Коломиї – від перипетії до перипетії. І мораторій на зрізку дерев у Коломиї якийсь вибірковий, тим часом за кожного шквального вітру у різних районах Коломиї падають аварійні дерева. Ось, наприклад, з нещодавніх: Втретє за три місяці: на подвір’я будинку в Коломиї знову повалило дерево

Доріжка від вбиральні за мільйон углиб парку, серпень 2023 року

Доріжка від вбиральні за мільйон углиб парку, 28 лютого 2024 року

Доріжка до вбиральні за мільйон углиб парку, серпень 2023 року

Доріжка до вбиральні за мільйон углиб парку, 28 лютого 2024 року

Зрізана алича

Конспірація зрізки, лютий 2024 року

Під колодою – зрізаний в рівень землі пень. Конспірація зрізки, лютий 2024 року

Колоди, під якими сховали пеньки, притрусили землею

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору