Інформатор Коломия

ГРОШІ

Небезпечний Кантимір: на Городенківщині чоловік вкрав гроші, велосипед і спалив хату у ревнощах

Небезпечний Кантимір: на Городенківщині чоловік вкрав гроші, велосипед і спалив хату у ревнощах

Городенківський суд роками розглядав справу такого собі Кантиміра, який влаштував на Коломийщині серію кримінальних дебошів. Поки у Львові тривали апеляційні суди за звинуваченням у викраденні авто, чолов’яга встиг “натворити” собі на ще один термін.

Інформатор розповість деталі за вироком Городенківського суду, який врешті виніс покарання серійному злочинцю на початку 2024 року.

Власне, у Городенці суддя розглядав одразу три кримінальні правопорушення Кантиміра.

Перше трапилось ввечері 11 квітня 2020 року у Снятині. Біля під’їзду багатоповерхівки він надибав гірський велосипед, не роздумуючи, вкрав його і продав його за 2 800 грн. Вартість велосипеда оцінюють в 3500 грн.

До теми: У Снятині чоловік вкрав велосипед і залишив його зламаним: дали 7 років тюрми

За 10 днів у Снятині поцупив барсетку з машини Citroen Jumpy, що була припаркована навпроти відділення «IdeaBank» по вул. Шевченка, 105. У сумці виявилось 1000 грн готівки. Цікаво, що Кантимір не викинув сумку, як-то роблять злодюжки, він нею користувався.

Третій злочин він здійснив 8 червня 2020 року близько 22:00. Спершу вони зі співмешканкою добряче поскандалили і та пішла ночувати до сусідки. Кантимір прийшов слідом і сварка продовжилась. Свідки кажуть, чоловік був добряче напідпитку. Він вдарив жінку ногою, шарпав її за волосся і намагався демонстративно його підпалити. Його прогнали, але той, покидаючи чужий дім, грозив спалити хату.

А вже за північ йому спало на думку підпалити хату сусідів. Біля першої ночі він прокрався до їхнього житла, запальничкою підпалив дитячі речі, розкидані по підлозі. Переконався, що вогонь охопив приміщення, пішов з пожежі.

Сусідка на суді розповіла, що після погроз Кантимір повернувся хвилин за 20, заліз через вікно і сказав, що підпалив хату. Коли вони прибігли до господарства, то побачили, що хата горить. Кантимір при них ще підпалив тюль через вікно, сказав, що мало горить. Сусідка викликала поліцію і пожежників.

Вогонь повністю знищив житловий будинок і пошкодив літню кухню. Підпал завдав шкоди родині на 170 351 грн.

Суд

На суді 9 січня 2024 року обвинувачуваний свою вину повністю визнав. Зазначив, що кається в тому, що зробив, просить суд його суворо не карати, більше такого робити не буде. Повідомив, що в той час поки він відбуває покарання у виді позбавлення волі він міг би йти воювати і захищати державу. На війні загинув його брат і йому прикро, що він в час війни не має можливості бути на волі і йти воювати.

Лиходію навіть провели судово-психіатричну експертизу й з’ясували, що психічними розладами Кантимір не страждає і не страждав на період часу, що відноситься до інкримінованих йому протиправних дій.

Суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення. У сукупності із вироком Івано-Франківського апеляційного суду йому дали 6 років і 3 місяці ув’язнення. А ще – він має оплатити три різні експертизи, загальною вартістю  майже 18 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору