Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Захисник з Кутської громади Назарій Луканюк “Філософ” отримав почесну нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

Захисник з Кутської громади Назарій Луканюк "Філософ" отримав почесну нагороду від Головнок

23-річний молодший сержант Назарій Луканюк – головний сержант взводу – командир відділення вогневого ураження. За свої високі досягнення в бою Назар отримав нагороду від Валерія Залужного «Золотий хрест».

Інформатор розповість історію воїна, посилаючись на допис Кутської громади.

Захисник народився у селі Малий Рожнів, а проживає в Тюдові. З 9 по 11 клас здобував середню освіту в Польщі, деякий час проживав там. Та після початку повномасштабного вторгнення разом з батьком повернувся в Україну, щоб захищати рідну землю, тож з 4 березня 2022 року він став добровольцем та потрапив до Державної спеціальної служби транспорту.

З березня 2022 року проходив службу в батальйоні охорони, а в грудні 2022 долучився до лав бойового підрозділу 710 бригади охорони Держспецтрансслужби, який виконує задачі в зоні бойових дій. 04 травня 2023 року отримав звання молодшого сержанта та був переведений на посаду головного сержанта взводу – командира відділення вогневого ураження.

Крім відзнаки «Золотий Хрест», Назарій Іванович Луканюк також нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України» (за успішне виконання бойового завдання під Бахмутом), нагрудним знаком «Знак пошани» Міністерства оборони України та медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину».

Воїн про життєве кредо говорить по-філософськи: «Єдині плечі, на які ти можеш покластися в житті — це твої власні!»

Також Назарій згадав про своє перше бойове завдання

«Ми стояли на позиції, на горі 4 години, був сильний мороз, рації розрядилися. І тут ми побачили, як хлопці йдуть нас міняти. Бурий сказав мені, що хлопці уже на підході і, що я можу йти з позиції. Тільки но я встиг відбігти на метрів 30 від тієї прибудови – почався мінометний обстріл. Мою позицію знищила перша ж міна. Приблизно через хвилину Бурий загинув під цим мінометним обстрілом. За врятоване життя я дякуватиму йому до кінця свого життя. Під час цього завдання я вперше побачив і відчув, що таке смерть…”

Далі наступні бойові завдання по обороні та в наступальних діях бойового підрозділу на Донецькому та Запорізькому напрямках. Там воїн отримав контузію, після чого його чекала довготривала реабілітація. А вже у вересні 2023 року Назар повернувся до військової служби на посаду командира відділення.

Дякуємо захиснику за вірну службу та охорону української землі!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору