Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Злочинна група незаконно привласнила землі поблизу Буковелю на понад 15 млн гривень

Злоччинна група незаконно привласнила землі поблизу Буковелю на понад 15 млн гривень

Ці ділянки мали лісогосподарське цільове призначення і належали до державного лісового фонду неподалік Поляниці.

Інформатор ділиться деталями за даними Нацполіції

Як повідомляє поліція, для незаконного заволодіння цією землею шахраї використовували підроблені акти на право власності зразка 2001-2002 років, в яких зазначено інше цільове призначення — для житлової та громадської забудови. Оригінальні ж державні акти з тими ж серіями та номерами видавались на сторонніх осіб на інші земельні ділянки.

До такої злочинної схеми долучилися державні кадастрові реєстратори та місцеві мешканці.

За допомогою підроблених документів їм вдалося розробити незаконну технічну документацію і внести відомості про земельні ділянки до Державного земельного кадастру з присвоєнням кадастрових номерів, а в Реєстрі речових прав на нерухоме майно змінити державну форму власності на приватну.

Слідчі провели 16 санкціонованих обшуків за місцем проживання й роботи фігурантів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, в ході яких вилучили документи та техніку, що містять докази їх причетності до вчинення злочину.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України) та підробленні й використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України).

Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору