Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: під час бойового завдання загинув воїн Тарас Греченюк

Тарас Греченюк після закінчення строкової служби вирішив залишитися у війську й з початком повномасштабного наступу вірно захищав українську землю. На жаль, 9 березня 2024 року минає два роки, як воїн загинув.

Інформатор нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Тарас народився 27 березня 1996 року в селі Королівка. Хлопець навчався в Корницькій середній школі, там активно займався спортом, особливо любив футбол, тож мав багато нагород за футбольні перемоги.

Потім чоловік продовжив навчатися у Коломийському індустріально-педагогічному коледжі на спеціальності автомеханіка.

У 2014 році після закінчення вступив на строкову службу до лав Збройних Сил України в м. Яворів у 24-ту механізовану бригаду на посаду механік-танкіст. З жовтня брав участь у антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей України. А після  закінчення терміну контракту вирішив залишитись на службі у Збройних Силах України.

Старший сержант Тарас Греченюк продовжив захищати Батьківщину в прикордонних військах Луганського прикордонного загону в місті Золотому. Там його й застала повномасштабна війна.

9 березня 2022 року при виконанні бойового завдання Герой отримав поранення, несумісне з життям. 27 березня йому мало б виповнитися лише 26 років…

В 2022 році Тарас нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). А з грудня 2022 року Тарасу Греченюку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно).

18 січня 2024 року міські обранці підтримали рішення перейменувати вулицю Молодіжна у Королівці на вулицю імені Тараса Греченюка.

Вічна памʼять Герою…

Нагору