Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рік тому на війні загинув Олександр Ганущак з Коломиї

Коломиянин Олександр Ганущак добровільно став на захист своєї Батьківщини. На жаль, життя захисника обірвала куля ворожого снайпера. Герою було всього 28 років, коли він загинув. Сьогодні минає перша річниця із дня загибелі Олександра Ганущака.

У цей день Інформатор ділиться історією Героя, щоб кожен пам’ятав про його подвиг.

Ганущак Олександр Володимирович народився 9 квітня 1994 року в місті Коломия. Навчався в загальноосвітній школі №4 з 2001 року по 2010 рік. Далі три роки здобував професію у Коломийському вищому професійному училищі №14. Закінчивши навчання, пішов працювати. Працював у різних установах, як в Україні так і за кордоном.

А далі – повномасштабне вторгнення. У вересні 2022 року Олександр пішов добровольцем в Збройні Сили України, щоб захищати рідну землю від російських окупантів. Воював у складі 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка. Був навідником механізованої роти.

12 березня 2023 року, виявивши стійкість та мужність, загинув при виконанні бойового завдання від кулі снайпера поблизу населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області.

Похований на Алеї Слави на міському кладовищі Коломиї.

Олександру Ганущаку присвоєно орден «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням Коломийської міської ради від 19.11.2023р. Олександру Ганущаку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно).

Світла пам’ять захиснику… Герої не вмирають, а навіки залишаються у наших серцях…

Нагору