Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хто відповідає за чистоту і красу Коломиї

Хто відповідає за чистоту і красу Коломиї

Щорічно у третю неділю березня в Україні відзначається День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Саме завдяки цим людям, вулиці нашого міста завжди виглядають охайно та чисто.

Інформатор вітає працівників комунальних служб з святом і дякує за їх важку працю.

У Коломийській громаді є кілька комунальних підприємств у підпорядкуванні управління комунального господарства. Три підприємства безпосередньо працюють над тим, аби у місті було чисто, комфортно, світло і зелено. Керує цим управлінням Андрій Радовець.

Благоустроєм парків, скверів та міських водойм  з минулого року займається центр дозвілля і туризму, який очолює Таїсія Костюк. За цей час у міському парку відреставрували лавочки та скульптупру оленів, кілька разів ремонтували пішохідний мостик, зробили вбиральню та доріжку до неї, а ще заасфальтували доріжку в самому парку. Також тут висадили кущі Юки, хоча не обійшлось і без зрізок дерев.

Як переродилися олені у скульптурі коломийського парку

Серед комунальних підприємства найбільше ми стикаємось із роботою КП “Полігон Екологія”, КП “Зеленосвіт”, КП “Коломийська ритуальна служба”, а також КП “Коломияводоканал”.

Працівники “Полігон Екології” займаються прибиранням міста, вивезенням сміття із центральної частини міста, впорядкуванням міського сміттєзвалища і дорожніми роботами. Керує підприємством Михайло Попелюк.

Обслуговуванням мереж освітлення, а також озелененням міста займається КП “Зеленосвіт”, тривалий час ним керує Василь Михайлищук. І хоч  у коломиян є чимало нарікань з приводу частих зрізок дерев, та от щодо освітлення вулиць претензій практично нема: все працює як добре злагоджений механізм. Протягом минулого року Інформатор не один раз фотографував роботу “Зеленосвіту”, зокрема – висадку садженців вулицями міста.

Про роботу КП “Коломияводоканал” знають всі. Без води нам у місті й день пережити важко. Підприємство забезпечує подачу, роботу каналізаційних мереж, здійснює ремонти водогону і допомагає, коли забивається каналізація. Керує ним  – Славомир Зумер, який довший час був тут виконуючим обов’язків. Наприкінці минулого року КП “Коломияводоканал” проводив  капітальний ремонт водопровідної мережі по вул. Трильовського, тоді вся Коломия понад добу була без води.

КП “Коломийська міська ритуальна служба” обслуговує усі кладовища міста: міське на вул. Довбуша, старовинне німецьке кладовище, що розташоване трохи далі по вулиці, польське кладовище і знаменитий Монастирок. Також займаються благоустроєм цвинтарів сіл Коломийської громади. Тут працівники прибирають, скошують і допомагають із облаштуваням могилок. З 2022 року керує підприємством Роман Гушулей, а до нього службу очолював Роман Джаман, який пройшов тривалий шлях від звичайного робочого на кладовищі і до директора підприємства. На початку осені 2023 року Коломийська ритуальна служба провела закупівлі на брукування доріжок на кладовищах у кількох селах громади – Саджавці, Товмачику, Королівці і Воскресінцях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору