Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хлопчик з Прикарпаття, який був викрадений росією, повернувся на Батьківщину

Хлопчик з Прикарпаття, який був викрадений росією, повернувся на Батьківщину

22 березня стало відомо, що на територію нашої країни повернули 9 маленьких українців. Серед них був хлопчик з Івано-Франківської області.

Пише Інформатор, посилаючись на голова ОВА.

Ці діти тимчасово перебували на окупованих територіях або ж були викрадені та вивезені на територію рф під час окупації. П’ятеро з них повернули в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Відомо, що 22 березня українські представники вже зустріли 3-річних сестричок, 6-річного хлопчика та 10-річну дівчинку з дитбудинків. Щодо їхнього повернення до Офісу Омбудсмана України зверталися опікуни та родичі. Також вдалося возз’єднати маму з 12-річною донькою.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що діти, які перебували під окупацією, зазнавали психологічного тиску та примусово відвідували російські школи, де їм нав’язували ідею про нібито неіснування України як самостійної держави.

Четверо дітей, які трохи раніше повернулися з ТОТ, вже відвідали Центр захисту прав дитини та розповіли, що їм довелося пережити.

Дякуємо усім, хто докладає максимум зусиль, аби всі маленькі українці повернулися на рідну землю та мали щасливе дитинство!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору