Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рецепти пісних страв. Добірка від Інформатора

Рецепти пісних страв. Добірка від Інформатора

У понеділок розпочався Великий піст. Відтоді Інформатор щодня на своїй сторінці у Facebook та в Telegram публікує пісні рецепти. Якщо ви шукаєте, що приготувати в піст, пропонуємо нашу добірку рецептів.

Зібрав Інформатор. Зберігайте, щоб завжди мати ідею для сніданку, обіду чи вечері.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Інгредієнти:

  • Банка консервованої квасолі (або вареної),
  • 2 морквини,
  • велика цибулина,
  • 200 г шампіньйонів,
  • 2-3 маринованих огірочки,
  • 2-3 зубки часнику,
  • сіль, перець,
  • олія, винний оцет,
  • дрібка цукру,
  • зелень — за бажанням.

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці соломкою. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень.

До слова: перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яка використовувалася для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Вінегрет з авокадо

Інгредієнти:

  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 100 г лісових горіхів (або будь-яких за смаком)
  • 1 авокадо
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 1-2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. французької гірчиці в зернах
  • за смаком сіль та перець

Приготування:

Буряк і моркву ретельно вимийте щіточкою і обсушіть паперовим рушником. Загорніть овочі у фольгу та запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 1-1,5 години в залежності від розміру овочів. Морква готується швидше, тому її можна дістати раніше. Дайте буряку та моркві повністю охолонути і після цього очистьте. Наріжте середнім кубиком. Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку і ложкою виберіть м’якоть. Наріжте таким самим кубиком, як моркву з буряком. Додайте до овочів 100 г лісових горіхів. Додайте 1-2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. гірчиці, 2-3 ст. л. соняшникової олії. Доведіть до смаку сіллю та перцем.

Рулетики з лаваша з картоплею та грибами

Інгредієнти:

  • картопля (середня) 5 шт.
  • гливи або печериці 300 г
  • лаваш тонкий 250 г
  • цибуля 1 шт.
  • часник 3-4 зубчики
  • сіль, перець за смаком
  • олія 5 ст. л.

Приготування:

Картоплю почистити та помити. Нарізати та зварити до готовності. Очищену цибулю та гриби нарізати дрібно. На нагрітій пательні в олії (2 ст.л.) обсмажити цибулю на середньому вогні 3-4 хвилини, до прозорості. Додати гриби та обсмажувати, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин, до випарювання рідини. Очищений часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додати до грибів, посолити та поперчити.

З готової картоплі 100 мл відвару зберегти, решту вилити. Розім’яти картоплю в пюре, додати відвар, перемішати. За потреби посолити. До картопляного пюре додати обсмажені гриби. Перемішати. Лист тонкого лаваша розкласти на рівній поверхні. Розподілити по лавашу картопляну начинку рівномірним шаром. Скрутити лаваш рулетом.

Нарізати кожен рулет поперечними шматочками завтовшки 2-2,5 см. Розігріти пательню з олією, що залишилася (3 ст. л.), викласти рулетики зрізом вниз. Обсмажити на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Якщо уникаєте смаженого, то їх можна запікати у духовці (приблизно 10-15 хв. при 220°), за бажанням посипавши тертим сиром.

ПІСНІ ФУЧКИ З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ ТА НАСІННЯМ ЛЬОНУ

Інгредієнти:

200 г пшеничного борошна
350 г квашеної капусти
400 мл води або молока
2 ст. л. насіння льону
60 мл гарячої води
сіль до смаку
перець до смаку
⅓ ч. л. кмину
⅓ ч.л. чебрецю
⅓ ч.л. майорану
4-5 ст. л.рослинної олії

Приготування:

Візьміть 2 ст. л. насіння льону та залийте їх 60-ма мл гарячої води. Залиште настоюватися на 15-20 хв.
У великій мисці змішайте 200 г борошна та 400 мл води, ретельно перемішуючи, щоб не залишилося грудочок. Додайте також замочене та вже охололе насіння льону разом з рідиною.
350 г квашеної капусти поріжте ножем на дрібніші шматочки, додайте у миску з тістом та добре перемішайте. Додайте сіль та перець до смаку, а також ⅓ ч. л. кмину, ⅓ ч.л. чебрецю, ⅓ ч.л. майорану (розітріть його просто в долонях).
На сковорідку налийте 4-5 ст. л. олії та добре розігрійте. За допомогою столової ложки наберіть порцію тіста та викладіть на гарячу пательню. Смажте з обох боків по 3-4 хв — як деруни, до рум’яної скоринки. Подавайте гарячими.

Використані джерела: Євген Клопотенко, Дарина Цвях, сайт “Є”

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору