Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як у Бурштині долають наслідки ракетного обстрілу 22 березня

Як у Бурштині долають наслідки ракетного обстрілу 22 березня

Вночі 22 березня ворог провів масовану ракетну та дронову атаку по українських містах. Атакували тоді й нашу область, зокрема було влучання по об’єкту критичної інфраструктури у Бурштині. Наразі ситуація у місті потрохи стабілізується.

Розповідає Інформатор з посиланням на колег з Івано-Франківська.

Міський голова Бурштина Василь Андрієшин у відеозверненні розповів, як сьогодні Бурштин оговтується від ракетної атаки.

Станом на суботу, 23 березня, місто живе без гарячої води. Для медичних закладів та садочків забезпечили електричні обігрівачі. Пан Василь запевняє, що ситуація під контролем.

Атака росіян обійшлася без людських жертв, одна особа травмована, зараз вона перебуває у задовільному стані.

Відповідні служби проводять всі заходи, аби якнайскоріше відновити тепло у домівках мешканців.

“На сьогоднішній день, тобто на зараз у суботу зранку ще позитивних результатів немає, але є надія, що на днях все стабілізується. Тепло та гаряча вода буде”, – розповів мер Бурштина.

Також начальник 2 ДПРЗ Головного головного управління ДСНС України в області Микола Тимошик зазначає, що місто обговорювало питання можливих аварійних вимкнень внаслідок обстрілів ще з початку повномасштабного вторгнення. На таких випадок передбачили встановлення мобільних пунктів незламності, один з них оперативно розгорнули після атаки в п’ятницю.

“Це пункт незламності був розгорнутий невідкладно одразу після припинення теплопостачання міста в ньому є все необхідне для містян. Також, ще два мобільних пункти ми розгорнули на території ліцею імені Ольги Басараб та по вул. Стуса, 6. Там можна зігрітися, випити гарячого чаю чи кави, зарядити телефони”, – розповів надзвичайник.

На території Бурштинської громади всього є 46 укриттів, Василь Андрієшин розповів, що деякі з них були зачинені у день обстрілу.

“На жаль деякими укртиттями не вдалося скористатися під час обстрілів, зокрема я знаю, що були скарги по православній церкві, сьогодні ми розмовляємо зі священниками і будемо цю ситуацію виправляти. На дверях все буде описано де і як це все має функціонувати, в кого ключі знаходяться на випадок інших обстрілів. Хоча надіємося, що їх більше не буде”, – зазначив він.

Також міський голова звернувся до мешканців міста з проханням поки не вмикати  електричні обігрівачі. Це може призвести до вимкнення світла в будинках.

На місці працюють всі відповідні служби. Сподіваємося, вже скоро у Бурштині повернеться тепло.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору