Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть шахраїв, які від чужого імені “просили у борг”

Група осіб зламувала акаунти людей у соцмережах і розсилали від їх імені повідомлення з проханням позичити гроші. Кіберполіція припинила їх діяльність.

Розповідає Інформатор з посиланням на поліцію області.

Як стало відомо, у жовтні 2023 року правоохоронці встановили трьох чоловіків, які отримували доступ до чужих облікових записів популярної соцмережі. Для цього аферисти підбирали пароль із застосуванням шкідливого програмного забезпечення.

Далі вони надсилали неправдиві повідомлення з проханням про позику грошей від імені власників та вказували номера підконтрольних банківських рахунків.

Поліція вилучила докази протиправної діяльності, зокрема понад 1 мільйон гривень, на які наклали арешт. Слідчим вдалося встановити два десятки потерпілих, яких встигли ошукали шахраї.

Правоохоронці завершили досудове розслідування за ч. 2, 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут), ч. ч. 1, 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Шахраям загрожує до 6 років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору