Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Через інспектора в Карпатському нацпарку зрубали 27 дерев: збитки оцінили в майже 5 млн грн

Через інспектора в Карпатському нацпарку зрубали 27 дерев: збитки оцінили в майже 5 млн грн

Внаслідок службової недбалості інспектора природного заповідного фонду на території Карпатського національного природного парку самовільно зрубали 27 дерев різних порід. Шкоду від незаконної рубки оцінили в 4,7 млн грн. 

Пише Інформатор за даними прокуратури області.

З’ясовано, що через неналежне виконання службових обов’язків інспектором на території ввіреного йому під охорону кварталу Карпатського НПП здійснено самовільне рубання на території природно-заповідного фонду 27 дерев різних порід. Цим спричинено матеріальну шкоду в розмірі 4,7 млн грн.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору природного заповідного фонду за фактом неналежного виконання посадових обов’язків, що завдано шкоди навколишньому природному серидовищу (ч. 2 ст. 367 КК України).

За вказане правопорушнику  загрожує покарання у виді  позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Івано-Франківську) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору