Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

На коломийській стометрівці відреставрували давні фактурні двері

На коломийській стометрівці відреставрували давні фактурні двері

Ще одну успішну історію реставрації маємо у Коломиї – одну із найефектніших будівель на головній пішохідній вулиці міста тепер прикрашають розкішні та елегантні двері. Цю старовинну браму днями повернули на Чорновола, 49 після реставраційних робіт.

Передає Інформатор.

Це одні із десятків історичних дверей Коломиї, які потребували реставрації. Хоч неймовірне різьблення та ковані елементи і зберігали свою поважність, але час робить своє.

Читайте також: Столітні двері Коломиї: фоторепортаж

Сьогодні старовинні двері в будинку №49 по вул. Чорновола отримали нове життя. Тепер вони мають розкішний та багатий відтінок, а металеві елементи, які виблискують здалека, додають їм вишуканості.

Фото – Коло брами

Як розповідають активісти проєкту “Коло брами”, роботи з реставрації цих дверей – справа рук майстрів однієї з коломийських майстерень та дизайн-студій, власник якої має багаторічний досвід в реставраційних роботах, набутий в Австрії. До відновлення брами він разом з майстрами підійшов більш ніж ґрунтовно – вивчав матеріали в архівах Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, скрупульозно працював над кожною деталлю.

Тож тепер стометрівку Коломиї прикрашають вже двоє відновлених старовинних дверей. Щоправда, попередня історія про реставрацію дверей була дещо обурливішою, але стала символом турботи про історію славної Коломиї. Тоді на проспекті Чорновола, 9 власник вирішив замінити давні двері на сучасні металопластикові. І цього коломияни не потерпіли. Більше читайте у статті: Як коломияни історію рятували: відновлені розкішні двері на Чорновола, 9

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору