Інформатор Коломия

ВЛАДА

За здані в оренду землі кладовища у Коломиї судитимуть директорку

Коломийський суд виніс вирок чоловікові за наругу над могила на цвинтарі у Нижньому Вербіжі

Директорку Коломийського КП “Коломийська ритуальна служба” судитимуть за те, що вона неправомірно розпорядилась 3 га землі підприємства.

Деталі розповість Інформатор за даними прокуратури області.

Йдеться про договір оренди між КП “Коломийська ритуальна служба” та агрофірмою, який підписала керівниця.

Відомо, що біля року ритуальну службу Коломийської громади очолює Лілія Остафійчук, яка також є начальницею іншого комунального підприємства – паркосервісу. До Лілії за цвинтарі громади відповідав Роман Гушулей, а перед ним – Роман Джаман.

За даними Інформатора землі кладовища підприємство надавало в оренду і до Лілії Остафійчук.

Також нагадаємо, що на березневій сесії Коломийської міської ради депутати погодили надання нового КВЕДу ритуальній службі. Тепер підприємство може вирощувати зернові, бобові та олійні культури (крім рису).

1 квітня прокуратура області сповістила, що скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директорки цього підприємства за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що обвинувачена розпорядилась земельною ділянкою площею 3 га, яка перебувала у користуванні комунального підприємства для обслуговування кладовища.

Так, не маючи на те повноважень, вона склала та підписала завідомо неправдивий договір оренди, яким ділянку передано фермерському господарству.

На підставі цього на території кладовища фермерське господарство обробляло землю та збирало урожай.

Обвинувальний акт розглядатиме Коломийський міськрайонний суд.

Інформатор уже надіслав запити щодо умов цього неправомірного договору і слідкуватиме за перебігом судового процесу. Будьте з нами!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору