Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

У Коломиї презентують книгу, де зібрано унікальні документи з життя міста у 18 столітті

У Музеї історії міста відбудеться презентація унікальної книги про життя Коломиї майже три століття тому. 

Інформатор запрошує на презентацію та розповість, про що книга.

“Книга війтівського і раєцького урядів міста Коломия 1739-1769” розкриває судові справи і спори, загалом діяльність ратуші в середині XVIII сторіччя. В ній містяться унікальні документи з життя нашого міста, які вдалося віднайти, систематизувати й опрацювати з допомогою перекладачів коломиянину Юрію Романюку.

У книзі зібрано звернення та спори від містян 1739-1769 рр до війта та всього магістрату з судом докупи. Записи велися польською, тому ці давні реєстри довелося перекласти. Водночас у книзі відтворено і фрагменти оригіналу.

У Коломиї готують унікальну книгу про війтівський і раєцький уряди міста 1739-1769 рр

На фото відтворено уривок із рукопису 1739-1769 рр.

“Я знайшов унікальний давній рукописний на 274 сторінку. Читати його досить складно, але науковці й перекладачі зі Льовові зуміли прочитати цей текст і перекласти його”, – розповів упорядник Юрій Романюк.

Як зазначають на сторінці музею, у Коломиї вперше видано збірку унікальних документів окремою книгою. Вона розкриває нові цікаві факти з історії міста. До того ж, заплановано видання кількох томів.

Презентація книги відбудеться в Музеї історії міста Коломиї 3 квітня. Початок о 16:00.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору