Інформатор Коломия

ВЛАДА

Держаудит виявив порушення закупівлі ремонту світлофорів в Коломиї

Держаудит виявив порушення закупівлі ремонту світлофорів в Коломиї

Приватне підприємство “Маестро М” зареєстроване у квартирі багатоповерхівки Коломиї. Понад 10 років воно обслуговує світлофори міста, малює розмітку та ставить лежачі поліцейські. Коломийські комунальники заключили договорів на понад 20,5 млн грн з цією фірмою. Але щодо передостанньої закупівлі у держаудиту виникли питання.

Деталі розповідає Інформатор.

Йдеться про березневу закупівлю обслуговування світлофорів. Договір на 662 558 тис грн заключили із ПП “Маестро М”, в техзавданні – обслуговування 14 світлофорних об’єктів.

Зокрема державному аудитору було неясно, чим обґрунтована очікувану вартість  робіт. Відтак дійшов висновку, що тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону та зазначив інші порушення вимог Закону. Замовнику – управлінню комунального господарства Коломийської міської ради зробили попередження і дали 5 днів на усунення невідповідностей. Про зроблене УКГ мали відзвітувати.

Але ми знайшли більш цікаві речі у договорах комунальників із ПП “Маестро М”.

Зокрема, у договорі на ремонт світлофорів на суму 200 тис грн не вказано, про яку саме кількість об’єктів йдеться, зате є кількість відпрацьованих годин і перелік робіт. То виявляється, що при обслуговуванні світлофора виконавець має встановити знак, огородити територію і навіть використовувати будівельні машини. Натомість ремонт світлофорів у Коломиї виглядає так:

Також серед закупівель знайдемо кілька договорів на встановлення звукового супроводу на світлофори. Але насправді наші світлові  регулювальники триндять як шахеди. І вартують як шахеди…

Нагадаємо, минулого року обслуговуванням світлофорів займалась коломийська фірма “Маестро М”. І це вартувало бюджету 608 438 грн. А наприкінці 2022 року місто закупило обслуговування світлових регулювальників за майже 1,5 млн грн. За “лежачих поліцейських” місто сплатило пів мільйона гривень, за дорожню розмітку – 2,5 млн грн. Одна тільки розмітка на вулиці Карпатській, яку двічі перемальовували вартувала нашим платникам податків майже 100 тис грн. Виконавець незмінний.

Нагадаємо, директором ПП “Маестро М” є МОЧЕРНЮК ЯРОСЛАВ РОМАНОВИЧ , зареєстроване підприємство у квартирі багатоповерхівки на вул. Петлюри.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору