Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зрізали, але крайнього не знайти: у Коломиї сотні дерев видалили на ділянці, що мають продати у приватні руки

Зрізали, але крайного не знайти: у Коломиї сотні дерев видалили на ділянці, що мають продати у приватні руки

На вулиці, названій іменем загиблого нацгвардійця Мирона Забарила – масово зрізали дерева, а дозвільних документів нема. Але це не нова історія для коломийських озеленювачів. Багаторічний директор КП “Зеленосвіт” навіть не вважав за необхідне відповідати на запити про такі речі. Його нещодавно замінив на цій посаді колишній шофер Станіславських Віталій Тимчук. Але методи не змінились. 

Що нарубали озеленювачі – знає Інформатор.

Вулиця Мирона Забарила – бічна від вул. Карпатської. За кілька метрів від дороги зиркає білими зрізами чималий пляц. Це газдувало комунальне підприємство “Зеленосвіт”, щоправда без актів та ордерів на зрізку.

Екозахисник і багаторічний фахівець у сфері лісового господарства Василь Лютак подався до начальника управління комунального господарства із запитаннями. “А, та то землю будуть викладати на продаж”, – сказав їхній начальник Андрій Радовець, пообіцяв розібратися, але зник. Новий директор КП “Зеленосвіт” Віталій Тимчук має лісотехнічну освіту, але про постанову, яка регулює знесення зелених насаджень навіть не чув, просить, аби пан Василь надіслав йому цю постанову.

До теми: Втаємничене призначення: в управлінні освіти посаду заступника обійняв наближений до мера Віталій Тимчук. Хто це?

Детально про цю ситуацію голова ГО “Зелений світ” Василь Лютак розповів у відео. Одразу перепрошуємо за шум вітру на початку відео.

На місці вирубки біля 200 дерев бачимо пеньки від верб, тополь і самосівів. Але і такі породи дерев виконують важливу функцію для екосистеми: вони потрібні для ґрунтів та очистки повітря. Крім того, кому ж як не міським урядникам виконувати закони України.

На території є ще чималий шматок, де не побувала пила коломийських озеленювачів. Доки комунальники готують необхідні документи (можливо, і заднім числом) Інформатор разом із Василем Лютаком як головою ГО “Зелений світ” звертатиметься до обласних екоінспекторів по роз’яснення.

Як виглядає місце масової вирубки дивіться на фото:

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору