Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Втаємничене призначення: в управлінні освіти посаду заступника обійняв наближений до мера Віталій Тимчук. Хто це?

Про стажування в управлінні освіти особи, яку звинувачують у співпраці з терористами, гуде уся Коломия і навіть область. А ось призначення Віталія Тимчука на посаду заступника начальника освіти відбулось тихо і без афіш.

Інформатор розповість, хто це і чим він заслужив таку високу посаду.

Коломийська освіта з 2022 року постала перед цілою купою випробувань: скорочення, економія, реорганізація. А крім того у війні втратила Любомира Бордуна, того, хто попри політичні уподобання вмів відстояти інтереси педагогів.

Від осені у місті шукають нового очільника і вже кілька разів справа доходила до призначення, але все зривалось.

Проте призначення наближеного до міського голови Віталія Тимчука – ніде, нічого, ні пів слова. А сталось це, виявляється, ще у листопаді.

Про Віталія Тимчука Інформатор згадував, коли аналізував діяльність (чи то пак бездіяльність) сервісного центру. Підрозділ міської ради створили на початку 2022 року і він мав би замінити цілу низку господарських робіт в закладах освіти: охорона, прання білизни, дрібні ремонти, заміна ламп, деякі господарські закупівлі.

Сервісний центр на папері діяв при управлінні освіти, а фізично розташовувався у ДЗО на вул. Карпатській. Проте керівник його – Віталій Тимчук – за старою звичкою ще довший час заходив у КП “Полігон екологія”, принаймні так свідчать працівники підприємства, які вирішили не називатись, аби не втратити роботу.

Варта згадати також, що за рік роботи на зарплати двох керівників з міського бюджету виділили пів мільйона грн. Віталій Тимчук отримував не голу зарплату: свого  доброго знайомого міський голова наділив преміями і надбавками. Тільки от роботи освітні заклади так і не побачили.

Прання білизни замовили у приватника, заплативши за кілька місяців 2022 року 100 тис грн. Таким чином прання 1 кг постільного вартувало місту 38 грн.

З садочків, шкіл та позашкілля звільнили 84 сторожа, встановивши у цих освітніх закладах електронну систему охорони на сотні тисяч гривень.

У разі тривоги в закладах освіти, де є укриття, директорка або ж котрась із вихователів, помічників вихователів чи персоналу садка чи школи спішить з ключами, аби відчинити підвал. Додаткових доплат за таку відповідальну функцію не передбачили.

Запит Інформатора про звіт діяльності сервісного центру залишився без відповіді.

А тим часом на сайті Коломийської міської ради зустрічаємо “дуже вичерпну” інформацію про Віталія Тимчука:

Заступником начальника управління освіти Віталій Тимчук, за його словами, став у листопаді 2022 року. Проте за цей час не встиг вивчити свої посадові обов’язки і відправив журналістів шукати таку інформацію до секретарки управління. Зазначив тільки, що керує певним переліком справ.

Свою роботу шофером Богдана Станіславського заперечує. Проте у виборчій кампанії майбутнього міського голови таки брав – їздив разом зі Станіславським на зустрічі з громадою.

До КЗ “Сервісний центр” Віталій Петрович працював заступником директора КП “Полігонекологія”.

Ну, і найважливіше. За освітою Віталій Тимчук інженер-технолог, закінчив лісотехнічний університет. Як ці знання можуть знадобитися в освіті громади – невідомо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору