Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Яку проблему влада Коломийщини вважає зараз найбільшою

Яку проблему влада Коломийщини вважає зараз найбільшою

Саме таке запитання звучало на економічному форумі “Фундамент майбутнього” 5 квітня у Коломиї. Одразу після офіційного відкриття до голови Коломийської військової адміністрації та міського голови Коломиї.

Інформатор був, бачив і з вами ділиться.

Зокрема запитання до обох голів були однакові: що вони вважають найбільшою проблемою, з якою стикнулось місцеве самоврядування.

“Нам не вистачає працівників, – відповів міський голова Коломийської громади Богдан Станіславський. –  Дякуючи платникам податків, ми минулого року купили нову техніку, але нема кому працювати, тому що хтось іде на фронт, хтось іде на будівництво фортифікаційних споруд, бо ми розуміємо, що отих випускників коледжів, училищ нам уже треба. Ми готові і до дуальної освіти, щоб люди і вчилися і працювали, але щоб ми не зупинялися. Бо якщо ми щось не робимо, то вже запізнюємося. Найбільший ресурс – це людський ресурс. Ми відчуваємо від садочка, школи до працівників, що їх стає менше. Ми відчуваємо, що їх стає менше. Тому нам треба створювати максимальні умови, щоб у нашій громаді було максимально людського ресурсу”.

До теми читайте статтю: Дилема чи ні: витрати Коломиї під час війни. Факти, цифри, коментарі громади і влади

На це саме запитання відповів і Любомир Глушков, голова Коломийської районної військової адміністрації.

“У нашій військовій адміністрації більше 30% вакантних посад. Люди залишали роботу, виїжджали за кордон хтось по сімейних обставинах, хтось у зв’язку з тим, що невелика заробітна плата, і на жаль в різних галузях десь сьогодні ідентичне відбувається. Дуже важко знайти хорошого електрика чи сантехніка, чи їдемо на СТО, вже нема де відремонтувати автомобіль…” – сказав голова Коломийської ОВА.

Основною причиною відтоку кадрів Любомир Глушков вважає низьку заробітну плату. Форум “Фундамент майбутнього” триватиме до 14:00. У програмі – виступи представників виконавчих органів влади на місцях, місцевого самоврядування, освіти, представники бізнесу та комунальних підприємств.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору