Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Активістка взялася дбати про зелені насадження у Коломиї замість комунальників

Флористка Світлана Семикіна нещодавно повернулася з-за кордону й вирішила допомогти рідній Коломиї врятувати самшитову алею, яку вже другий рік пожирає гусінь. Для цього вона звернулася до КП “Зеленосвіт”, та швидко зрозуміла, що треба брати все в свої руки, адже допомога може прийти надто пізно. Тепер сподівається на допомогу коломиян.

Інформатор дякує активістці та розповідає про ініціативу більше.

Пані Світлана звернулася до редакції Інформатора з проханням висвітлити проблему з озелененням міста. А саме флористку занепокоїв стан самшиту й туї, що ростуть неподалік пошти на “сотці”. Нагадаємо, минулого року Інформатор писав про те, що розкішні кущі, що десятиліттями прикрашають сквер біля пошти в Коломиї, пожирає гусінь вогнівка.

Активістка розповіла, що вже зверталася до УКГ з пропозицією самостійно й безкоштовно обробити та почистити самшит, взамін просила лише надати матеріали. Але та кількість марганцю, якою її забезпечили, виявилася мізерною. Далі Світлана спробувала достукатися до комунального підприємства “Зеленосвіт” і там їй пообіцяли виділити працівника Якова, який допоможе активістці провести санітарну чистку туї. Роботи запланували на 9:00 12 квітня.

На допомогу прийшов й місцевий підприємець, який найняв спеціальну техніку, аби підняти Світлану та Якова до самого верху дерева.

Та сьогодні вранці до місця зустрічі з комунального підприємства так ніхто й не прийшов. Світлана телефонувала Якову, та той відповів, що про роботу нічого не знає й, взагалі, він зайнятий, тож розмовляти не може. Після розмови активістка вирішила самостійно розпочати чистку.

Через годину Світлані вдалося додзвонитися до “Зеленосвіту” й о 10:30 Яків таки з’явився біля пошти, щоправда, лише до 12:00, бо далі в нього обід.

Планів у флористки ще багато, адже самшит треба рятувати, також активістка хоче прикрасити арки біля пошти та на озері ім.Руфа. Зараз вона сподівається на допомогу коломиян, бажаючі прикрасити наше місто можуть сконтактувати з Світланою за номером телефону: 0951052839.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору