Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Через керівника та службовців лісгоспу у Нацпарку “Гуцульщина” незаконно зрубали понад 600 дерев

Через керівника та службовців лісгоспу у Нацпарку "Гуцульщина" незаконно зрубали понад 600 дерев

Керівник і ще троє працівників лісгоспу змовилися та під приводом вибіркових санітарних рубок дозволили незаконно зрубати у Нацпарку “Гуцульщина” більше 6 сотень дерев, чим завдали збитків на майже 2 млн грн.

Пише Інформатор за даними прокуратури області.

Як повідомляють, йдеться про виконувача обов’язків директора лісгоспу, лісничого та двох інженерів.

Вони незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок у Національному природному парку “Гуцульщина”, завдяки яким впродовж 2022 року на території природно-заповідного фонду під приводом вибіркових санітарних рубок було зрубано понад 600 дерев.

Такі порубки лісу завдали державі збитків на понад 1,9 млн грн.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру за фактами зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу (ч.ч.2, 3 ст. 27, ч.3 ст.28, ч.2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою, одному – домашній арешт, щодо четвертого – клопотання про обрання запобіжного заходу на розгляді в суді.

Також вирішується питання про накладення арешту на їх майно для відшкодування заподіяної шкоди.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору