Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Держекоінспекція вимагає від коломийських озеленювачів заплатити штраф за шкоду природі

Держекоінспекція вимагає від коломийських озеленювачів заплатити штраф за шкоду природі

Наприкінці лютого 2024 року журналісти Інформатора разом з головою громадсько організації “Екологічне товариство “Зелений світ” спіймали на гарячому коломийських озеленювачів, які без дозвільних документів здійснювали зрізку у міському парку Коломиї. Державна екологічна інспекція отримала від активістів дані про самовільне знищення 7-ми дерев і визначила суму завданої довкіллю шкоди.

Повідомляє Інформатор.

Через тиск суспільства коломийські комунальники вдалися до конспірації: 27-28 лютого біля вбиральні за мільйон вони зрізали дерева, вимастили землею свіжі зрізи і понакривали їх колодами старіших дерев.

Детальніше у статті: Зрізали, колодами прикрили, землею притрусили: що відбувається у міському парку Коломиї

28 лютого журналісти Інформатора разом з головою ГО “Зелений світ” зафіксували зрізку семи дерев, виконавці здійснювали роботи без ордерів та актів, які вимагає законодавство. Ба більше, робочі з пилами навіть не змогли назвати, що саме зрізають і повідомили, що не мають плану санітарної чистки зелених насаджень. Повідомили тільки, що працють від центру туризму і дозвілля Коломийської міської ради.

Нагадаємо, що парк ім. Кирила Трильовського є природно-заповідним фондом місцевого значення.

Про цей випадок пан Василь Лютак повідомив листом Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

І нещодавно Держекоінспекція відповіла, що за знищення цих зелених насаджень нараховано розмір шкоди завданої навколишньому природному середовищі в сумі 82 188 грн. 20 коп. Матеріали по цій справі скеровано до Коломийського
міськрайонного суду.

Інформатор слідкуватиме за перебігом судового процесу й сподіваються, що штраф будуть сплачувати ті, хто віддавав таке розпорядження, а не сам центр дозвілля туризму і дозвілля з бюджетних коштів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору