Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Рецепт запашного бограча, який зможе приготувати кожна господиня

Бограч – це не просто суп, це символ гостинності та щедрості закарпатської кухні. Цей густий м’ясний аромат, насичений та гострий смак та зігріваюче тепло роблять його улюбленою стравою багатьох.

Інформатор ділиться простим способом, як приготувати бограч

У весняну пору особливим задоволенням є приготування бограчу на вогні, коли аромат диму просочує суп зсередини. А щоб полегшити вам роботу, рекомендуємо приготувати цю страву із заправкою Торчин®. Тут подбали про вас, тож заправка вже містить перець, томати, цибулю, моркву, а ще спеції та прянощі. А це значить, що пів бограча вже зроблено.

Для приготування вам знадобиться:

  • м’ясо (свинина та яловичина) – 300 г;
  • картопля – 400 г;
  • заправка Торчин® томатна з болгарським перцем – 1 упаковка;
  • вода – 2,5 л;
  • часник – 3 зубчики;
  • гострий перець чилі – за смаком.

Традиційно бограч готують на повільному відкритому вогні, щоб м’ясо стало м’яким, а овочі – ніжними. Це робить її не лише ситною, але й неймовірно ароматною. Також є кілька варіацій консистенції страви: більш рідка (суп) та густа (схожа на рагу). Контролювати це ви можете самостійно, випаровуючи рідину. Та ми пропонуємо вам полегшений варіант, аби ви та ваші гості змогли смакувати цією пряною стравою якнайскоріше.

Спосіб приготування:

Заправка Торчин® допоможе зекономити чимало часу, адже вам не потрібно нарізати томати, перець та моркву самостійно. Заправка вже готова до споживання!

Приготування страви розпочинаємо з підготовки бульйону. Зазвичай, господині використовують для нього різноманітне м’ясо, ми ж пропонуємо у нашому рецепті мікс свинини та яловичини, аби суп вийшов наваристим та поживним. За бажанням можна також додати ковбаски, копчені ребра, курятину. Актуальним суп буде й після Великодня, коли у ваших холодильниках є чимало м’ясної смакоти.

Отже, наріжте м’ясо невеликими шматками, додайте ваші улюблені спеції (лавровий лист, перець горошком і тд) та зваріть бульйон. Коли він буде готовий додаємо нарізану кубиком картоплю та варимо до готовності. Далі до вже готової картоплі додаємо заправку Торчин®, гарно перемішуємо та даємо бограчу закипіти.

Наступним кроком потрібно відрегулювати гостроту супу. Після закипання бограчу до нього можна додати часник та перець чилі (за смаком). Також за хвилину до зняття супу з вогню додайте зелень (петрушка, кінза, кріп)

Смачного!

Бограч – це не просто їжа, це частина культури та традицій. Скуштувавши його, ви не лише насолодитесь неймовірним смаком, але й відчуєте бум прянощів та насичений м’ясний аромат. А томатна заправка Торчин® з болгарським перцем надає страві приємний післясмак.

Існує безліч рецептів бограчу й кожна господиня має свої секрети приготування. Хтось додає до супу сметану або вершки або ж дає багато петрушки. Бограч можна їсти з хлібом, свіжою зеленню або галушками.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору