Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки коломиянам доведеться заплатити за курси англійської для працівників ратуші

Скільки коломиянам доведеться заплатити за курси англійської для працівників ратуші

Днями Коломийська міська рада закупила курси англійської мови за бюджетний кошт. І це не вперше, у перший рік війни ратуша закуповувала курс ораторського мистецтва, а у другий – цілу низку тренінгів.

Скільки уроки англійської для посадовців ратуші вартуватимуть платникам податків Коломийської громади – знає Інформатор.

Нагадаємо, що минулого року за бюджетний кошт коломийські чиновники вчилися ефективної комунікації, писати проєкти і проводити закупівлі. Загалом це забрало понад 76 тис грн бюджетних коштів.

А наприкінці 2022 року за 30 тис грн працівників міськради вчили ораторському мистецтві, приклад взяли з Львівської міськради.

Деталі у статтях  Красномовство  для коломийських чиновників та Скільки коштів з бюджету Коломиї витрачають на тренінги і семінари для працівників ратуші.

Цьогоріч запит на професійний ріс інший – знання англійської мови. Хоча, згідно біографій працівників (навіть тих, хто прийшов працювати у ратушу без диплому), то всі вони знають хоча б одну іноземну мову, деякі зазначили навіть дві-три інші мови.

Так, 15 квітня Коломийська міська рада уклала договір на послуги з проведення навчання з англійської мови “Eng4PS” із коломийською підприємицею Вальчук Іриною Ігорівною, яка спеціалізується на інших видах освіти.

Виглядає, що спеціально для цього жінка зареєструвала бізнес, адже згідно даних платформи YouControl Вальчук Ірина Ігорівна лише 17 днів тому стала підприємицею.

Цікаво, що Національне агентство з державної служби минулого року дало можливість безкоштовно проходити онлайн курс  “Eng4PS”.

«Публічні службовці безкоштовно вивчають англійську на онлайн платформі. Загальна кількість користувачів, які навчаються перевищує 18 тисяч осіб із понад 900 органів. Це кожен десятий державний службовець. Кількість виданих сертифікатів про підвищення кваліфікації – близько 11 тисяч», – наголосила Наталія Алюшина з НАДС.

Але у ратуші Коломиї чомусь вирішили не вдаватися од самоосвіти і витратити кошти в еквіваленті 2,5 FPV-дронів на платний курс у молодої коломийської бізнесвумен. У всякому разі за профпідготовку місцевих чиновників місто має заплатити їй 50 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору