Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Замість допомоги – мінус на картці: на шахраїв натрапила мешканка Гвіздецької громади

Вже не вперше мешканці Коломийщини у соцмережах натрапляють на повідомлення про можливість отримання грошової допомоги. Втім, часто це обертається для них втратою власних коштів. В таку пастку шахраїв втрапила жінка із Гвіздецької громади.

Про це Інформатор довідався від поліції.

42-річна мешканка Гвіздецької ТГ отримала повідомлення в соціальній мережі про грошову допомогу, яку буцімто надає міжнародна благодійна організація.

Довірлива жінка перейшла за посиланням, ввела персональні та банківські дані. Утім жодної допомоги так і не отримала. Що це було фішингове посилання, потерпіла зрозуміла, коли з її рахунку аферисти зняли 32 000 гривень.

Пройдисвіти розповсюджують повідомлення у соціальних мережах та месенджерах про можливість отримання грошової допомоги в межах програм єПідтримки, єДопомога, допомога від ООН та благодійних фондів. Поліцейські нагадують, що це – фішингові посилання, завдяки яким шахраї отримують доступ до банківських рахунків громадян.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору