Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть франківця, який романтизував найманців «вагнера» та угруповання «казаків»

Мешканець обласного центру, який до виходу на пенсію працював у пенітенціарній службі, виявився Інтернет-агітатором за російську перемогу.

Розповідає Інформатор за даними СБУ області.

Як стало відомо, у чоловіка був анонімний профіль, де він ділився численними відеороликами та публікаціями, в яких вболівали за перемогу російських вояків, романтизували найманців «вагнера» та угруповання «казаків». Українців у таких публікаціях називали нацистами і фашистами, а також раділи втратам української сторони.

Крім того, чоловік був зареєстрований у забороненій соцмережі, де ставав учасником проросійських груп, звідки поширював інформацію.

Слідчі також довели, що фігурант вважав правомірною окупацію військами загарбників сходу України, а російську агресію проти України визнавав «звільненням» території. Фігурант обвинувачується за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору