Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свій дім у Коломиї тепер має дитячий будинок сімейного типу із Херсонщини

Свій дім у Коломиї тепер має дитячий будинку сімейного типу із Херсонщини

Діти та батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу сім’ї Шаповалів тепер мають свою домівку в Коломиї, яку їм надали в довготривале користування.

Пише Інформатор, посилаючись на допис міського голови.

Для прожиття дитбудинку сімейного типу виділили частину комунального приміщення на вулиці Гнатюка, де раніше був приватний садок “Левеня”. Там буде жити сім’я Віктора та Марини Шаповалів, яка виховує 5 дітей, а також з ними проживає старша дочка зі онукою.

Сім’я переїхала до Коломиї із Херсонської області через війну ще у 2022 році. До цього часу вони жили в управлінні Коломийської єпархії УГКЦ та були під їх опікою.

Незабаром дітей у дитбудинку сімейного типу стане більше, адже Віктор та Марина планують взяти на виховання ще декількох дітей.

Приміщення, де проживатиме сім’я переобладнали та оновили. Як зазначається, це зробили завдяки благодійному фонду MoveUkraine.

“Тож особливо хочеться подякувати за плідну співпрацю Джону Шморгуну та Патриції Шморгун-Гаврилишин – засновникам фонду, без яких втілення цієї ініціативи було б неможливим. А ще велика вдячність підприємцям та нашим комунальним службам за допомогу в облаштуванні благоустрою, та всім іншим, хто долучився до проєкту. Дивіться, яку хорошу справу ми разом зробили!” – пише міський голова.

Нагору