Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Юлія Тимків таки стала новою заступницею міського голови Коломиї

Юлія Тимків таки стала новою заступницею міського голови Коломиї

Сьогодні, 25 квітня, депутати Коломийської міської ради проголосували за призначення екс-начальниці відділу моніторингу внутрішньої діяльності Юлії Тимків на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що ще з 2023 року в Коломиї точилась дискусія, чи не дублює відділ моніторингу функції відділу аудиту. Тоді ж матір загиблого воїна, головного освітянина Коломийської громади Надія Бордун створила петицію із вимогою ліквідувати один із них. Очолювала його тоді колишня освітянка Юлія Тимків. А вже 27 лютого 2024 року цей відділ разом з чотирма іншими структурними підрозділами Коломийської міської ради ліквідували рішенням сесії.

Та залишити ратушу Юлії Тимків так і не вдалося й у новому проекті рішення сесії міськради було винесено питання про призначення кандидатури Юлії Йосипівни на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Ймовірно, діючий заступник міського голови Михайло Качанський не може впоратися з обсягом роботи, а тому у мера з’явиться ще один – шостий заступник. Можливо, їй буде відведена сфера  освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку.

Сьогодні, 25 квітня, на 2 пленарному засідання 54 сесії Коломийської міської ради кандидатку на посаду запросили до трибуни. Як зазначила Юлія Тимків, повну вищу освіту вона здобула у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника за спеціальністю “Математика, вчитель математики”. Свою трудову діяльність вона розпочала у 2001 році вчителькою математики у Коломийській гімназії ім. Михайшла Грушевського, також пані Юлія – пластунка. Пізніше Тимків стала заступницею директора. З 2016 року перейшла до роботи в органах місцевого самоврядування й стала заступницею начальника управління освіти. У листопаді 2022 року була начальницею відділу внутрішнього аудити, а в грудні очолила відділ моніторингу. У лютому 2024 після ліквідації відділу Юлія Тимків стала радницею міського голови.

Зазначимо, що на сьогоднішню сесію завітала й мати загиблого Любомира Бордуна, яка виступила проти назначення Тимків. Також у одного з депутатів виникло запитання, якщо міський голова знайшов нового заступника з питань діяльності виконавчих органів влади, то чи є це негативною оцінкою роботи діючого заступника Михайла Качанського? Та відповідь на це ніхто в залі так і не почув.

Врешті-решті, депутати перейшли до голосування й 33 депутати з 35 присудніх проголосували “ЗА” призначення Юлії Тимків на посаду заступника мера Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору