Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї платять за проекти капремонтів у закладах освіти понад 630 тис грн

У Коломиї платять за проекти капремонтів у закладах освіти понад 630 тис грн

Три нові закупівлі управління комунального господарства з’явилися цього тижня на Prozorro щодо капітальних ремонтів у закладах освіти. Йдеться про виготовлення робочих проектів на ремонт фасадів та заміни системи опалення.

Повідомляє Інформатор.

Зокрема у Коломийському ліцею № 4 мають капітально відремонтувати фасад  та здійснити капремонт системи опалення. За робочі проекти на ці роботи з міського бюджету піде 475 тис грн.

Нагадаємо, у 2023 році у ліцею №4 брукували територію за понад понад 800 тис грн.

Третій тендер – виготовленні робочого проекту на капітальний ремонт фасаду садочка № 3, що знаходиться на вул. Ковцуняка, 1. Вартість виготовлення цієї документації сягнула 155 631 грн.

Всі три робочі проекти управління комунального господарства Коломийської міської ради замовило у Івано-франківської філії Державного підприємства “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “ДІПРОМІСТО” ім. Ю. Білоконя.

Скільки ж коштуватимуть самі капремонти наразі невідомо. А головне: чи є в умовах дефіциту бюджету кошти на такі видатки?

До слова, серед договорів із “ДІПРОМІСТО” також знаходимо у 2022 році послугу розроблення проектної документації на ремонтно-реставраційні роботи приміщення МПК «Народний дім» за 306 000 грн.

Нагадаємо, раніше Інформатор підбивав підсумки втрат на виготовлення проектно-кошторисної документації, ескізів та робочих проектів щодо дороговартісних робіт, які наразі місто не може собі дозволити. До слова, розрахунки у кошторисах стають неактуальними, коли змінюються ціни на будівельні матеріали та інше з переліку робіт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору