Інформатор Коломия

ВЛАДА

Виявилось, за прізвищами жінок сховались два брати Крутко. Нове у справі скандального рішення по землі біля Озера Руфа

Виявилось, за прізвищами дружин сховалось два брати Крутко. Нове у справі скандального рішення по землі біля Озера Руфа

Завдяки голосуванню “ЗА” 25-ти депутатів Коломийської міської ради Федюк Юлія Володимирівна та Зубкова Ірина Василівна – на 49 років заволоділи 267 м² безцінної землі у природоохоронній зоні біля міського озера ім. Руфа. Та вистачило просто заглянути у Facebook, аби встановити, що ці жінки одружені або ж пов’язані цивільнм шлюбом із братами Крутко, один з яких уже друге скликання поспіль є депутатом Коломийської міської ради і роками добивається узаконення свого пабу “Кружало”.

Інформатор ділиться тим, що роздобув.

Дружина міського обранця Ірина Зубкова

Встановити, що уродженка Товмачика Ірина Василівна Зубкова є дружиною міського депутата Романа Крутка найпростіше з декларації міського обранця. Але навіть офіційний статус подружжя не завадив Роману Крутку у 2020 році проголосувати за рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Новодворського, 17 для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Згідно Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції Роман Крутко повинен був перед голосування повідомити про такий конфлікт і не брати участі в голосуванні. Штраф за таке порушення складає від 1700 грн до 6800 грн.

Нагадаємо, перед голосуванням за аналогічне рішення 25 квітня 2024 року Роман Крутко все ж сповістив про конфлікт інтересів тане брав участі в голосуванні. Зате знайшлося 25 депутатів для яких нескладно було підтримати відверто протизаконне рішення. В кожного на це знайшлись свої причини, їх міські обранці будуть називати вже на суді, якщо прокуратура доведе цю справу до логічного завершення.

До теми: Хто з депутатів голосував за скандальне рішення щодо оренди землі біля міського озера Коломиї

Ліворуч – Роман Крутко з дружиною Іриною Зубковою, праворуч – Ірина Зубкова, Роман Крутко і Андрій крутко (другий план).

За даними платформи YouControl Ірина Зубкова 3 роки тому була зареєстрована як підприємиця у Товмачику. Основна діяльність – виробництво хліба та хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання. Серед об’єктів нерухомості Ірини є нерухомість на Новодворського та два будинки у селі Товмачик – на вул. Шкільній та вул. Мамутова (віднедавна вул. Джерельна). Та ще три земельні ділянки загальною площею 0,63 га, всі – у Товмачику.

Власницею пабу “Кружало” на вул. Новодворського, 17 (біля озера ім. Ю.Руфа) Ірина Зубкова стає з літа 2016 за рішенням суду. Про нонсенси цього судового процесу читайте згодом на Інформаторі.

Хто ж така Юлія Федюк

Найперше в декларації Романа Крутка за 2016 рік знаходимо відомості про його брата Андрія Ігоровича.

Їх наразі пов’язує крім декларації ще й місце реєстрації бізнесу – м. Коломия, вул. Павлика (номер будинку такий самий, як і в Романа). От тільки у депутата-підприємця основний вид діяльності – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, а в його брата Андрія – обслуговування напоями. Все це у… житловому будинку. Обидва мали суди через адміністративні правопорушення при здійсненні підприємницької діяльності.

А от встановити зв’язок Романа Крутка із Юлією Володимирівною Федюк було на 5 секунд довше, хоча про саму панянку жодних відомостей немає. Людина з таким ПІБ не зареєстрована як підприємиця, проте зуміла взяти в оренду на 49 років ласий шмат на березі міського озера “для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування”.

Зрештою у соцмережах повно спільних фото братів, де зустрічаємо і новоспечену володарку цінних квадратним метрів на міському озері Юлію Федюк.

Набір стандартний: на Великдень з Кошиками, фото у вишиванках із сердечками замість підпису, фото з малюком на березі, відео з повідомленням про народження спільного сина Андрія Крутка і Юлії Федюк, а далі – сімейні засідання в ресторанах.

Наразі невідомо, чи Юлія Федюк офіційно одружена із Андрієм Крутко, та друзі вітають їх під спільними фото як “чудову пару”.

“Дуже гарна родина”, – пишуть їм друзі в коментарях. Гарна чи ні – справа особиста, а от те, що родина досить вигадлива – очевидно.

У наступній публікації Інформатора читайте, як Ірина Зубкова судилася з Романом Крутком через “Кружало”, а потім вже Крутко судився з Коломийською міською радою про визнання протиправною відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою.

У питанні правомірності будівництва пабу “Крудало” площею 40,6 м², через яке судилася Зубкова з депутатом Крутком, більше питань, ніж відповідей. І ці відповіді в першу чергу цікавлять прокуратуру, ДБР і НАЗК. Інформатор зі свого боку сприятиме слідству.

Читайте найцікавіше на нашому сайті.

 Наталка Сандецька

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору