Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві та оригінальні писанки | Як пофарбувати яйця у кошик

Інформатор ділиться способами, як можна прикрасити яйця.

Писанки в лушпинні цибулі

Такі крашанки є одними з традиційних. За допомогою лушпиння цибулі фарбують яйця в червоний і коричневий кольори. З десяти цибулин необхідно зняти шкаралупу (чим більше шкаралупи, тим насиченіше колір яєць), помити їх і помістити в каструлю. Залити водою і трохи посолити, щоб яйця не тріснули. Яйця помити і покласти в каструлю. Вони повинні повністю покритися рідиною. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Потім шумівкою вийміть яйця і перекладіть на серветку. Також можна прикласти до яєць різноманітні листочки й завернути їх в капрон, тоді на яйцях залишаться гарні візерунки.

Фото: gospodynka.com.ua

Фіолетові писанки в каркаде

Налийте воду в каструлю, на кожну склянку води потрібно додати 2-3 столові ложки сухих квіток. Чим їх більше, тим насиченіше вийде колір. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин, щоб вода змінила колір. Зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися протягом 30-60 хвилин. Після цього потрібно процідити все через сито, щоб забрати квіти. Остудіть рідину до кімнатної температури. Раніше підготовлені яйця помістіть в миску з каркаде, щоб яйця були покриті рідиною. Залиште в розчині на кілька годин або навіть на ніч. Чим більше часу, тим яскравіше буде колір. Отримавши потрібний відтінок, витягніть їх і дайте висохнути. Рекомендується збризнути лимонним соком або оцтом і втерти, щоб підкреслити колір плям.

Різнобарвні писанки у серветці

У стакани висипаємо барвник, додаємо по 1 столовій ложці гарячої води, перемішуємо фарбу, вливаємо по 1 столовій ложці оцту, перемішуємо. Варені яйця потрібно добре замотати у серветки. Змоченими у фарбі ватними паличками ставимо цятки на замотаних яйцях, кольори можна комбінувати за бажанням, як і візерунок. Головне розфарбувати повністю, щоб не залишилось білого кольору. Ретельно притискаємо серветку до яйця і залишаємо крашанки профарбовуватись на 30 хвилин.

Писанка в рисі

Яйця слід ретельно помити та поставити на вогонь варитися. Після закипання води, варимо 10 хвилин. Також нам знадобляться стаканчики з кришечками або пакети. Рідкі барвники можна одразу додавати до рису й ретельно перемішувати. Якщо це сухі барвники, їх попередньо слід висипати у ємність, розвести з невеликою кількістю води й перемішати. А вже потім додавати до рису й також ретельно перемішати, щоб крупа стала рівномірно кольоровою. Відварені яйця виймаємо з води, акуратно витираємо насухо рушником. Фарбувати слід ще гарячі яйця. Гаряче яйце, кладемо в пакет із рисом — так, щоб воно повністю було в нього занурене, і акуратно починаємо його ніби стискати в руках. Також акуратно витягуємо забарвлене яйце, щоб не пошкодити малюнок і викладаємо його на тарілку для охолодження.

Фото: lifestyle.novyny.live

Писанка крізь різні відтінки

Занурте варене яйце в розчин харчового барвника. Тепер занурте його лише частково (половину по вертикалі, наприклад) на довший проміжок часу. Повторіть: наприклад, тепер лише половину по горизонталі).

Фото: idei-dekoru.com

Писанки в градієнт

У форму для випічки вичавлюємо гель для гоління, розрівнюємо. Зверху сиплемо сухі харчові барвники різних кольорів. Ножем чи виделкою «прочісуємо» форму так, щоб зникли чіткі контури, пішли хвилі чи утворився градієнт. Кладемо яйця та огортаємо гелем. Виймаємо, змиваємо залишки. Матимемо різнокольорові орнаменти.

Полосаті писанки

Покриваємо з клейового пістолета шкаралупу з усіх боків. Занурюємо в розчин барвника на пів години. Клейові «змійки» зчищаємо. На крашанці залишаються красиві візерунки.

Також можна пофарбуватися яйця у різні кольори за допомогою звичних продуктів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору