Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пісні закуски та десерти | Добірка рецептів від Інформатора

Пісні закуски та десерти | Добірка рецептів від Інформатора

Великий піст вже майже підходить до кінця, та рецептів смачних, оригінальних та пісних страв є ще багацько.

Інформатор ділиться інструкціями, як приготувати закускита десерт до вашого столу.

Морозиво

Інгредієнти:

  • банан – 1 шт;
  • рослинне молоко 0,5 чашки;
  • какао 2 ч. л.;
  • шоколадна крихта.

Приготування:

Банани попередньо заморозь. Дістань банан з морозилки дай йому трохи відтанути, щоб не зламати блендер, після чого перебий в блендері з молоком. Можна додати какао-порошок або пів порції еспресо, якщо полюбляєш більш кавові десерти.

Маринована морква з дайконом

Інгредієнти

  •  2 великі морквини, почистити
  •  2 великі редьки дайкон, почистити

Для маринаду:

  •  1 л води
  •  90 мл рисового оцту
  •  3 ст.л. солі
  •  4 ст.л. цукру

Приготування: 

Моркву та редьку порізати тонкими смужками. Щільно розкласти моркву з редькою по стерилізованих банках.У сотейнику довести до кипіння всі інгредієнти для маринаду. Залити киплячим маринадом овочі в банці. Залишити до охолодження при кімнатній температурі. Поставити в холодильник на 3 дні маринуватися.

Пікантні закусочні помідорки

Інгредієнти:
На 6-8 середніх помідорів: 3 ст. л. оливкової олії, 2-3 зубки часнику, 1 ст. л. 6%-го яблучного оцту (я використовувала бальзамічний), 2 ст. л. подрібненої зелені кропу та петрушки, по 1/2 ч. л. солі й цукру, 1/2 ч. л. французької гірчиці в зернах, 1/4 ч. л. молотого чорного перцю (у мене суміш перців).

Приготування:
Змішати олію з оцтом, сіллю, цукром, товченим часником, зеленню, гірчицею і перцем, розтерти все до однорідності. Помідори нарізати кружальцями. Викласти шматочки помідорів в ємність і полити кожен маринадом. Можна викласти помідори пошарово, а можна і в один шар. Накрити форму кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Пісний гарячий бутерброд

Інгредієнти:

  • Батон — 10 скибочок
  • Цибулина — 1 шт.
  • Картопля — 2 бульби
  • Морква — 1 шт.
  • Рослинна олія
  • Спеції за смаком

Приготування:

Для початку помийте і очистіть від шкірки всі овочі. Цибулю дрібно наріжте, а моркву і картоплю потріть на тертці. Складіть всі овочі в миску, посоліть їх поперчіть і ретельно перемішайте. Батон порізати на скибки товщиною 5 мл. Візьміть овочеву пасту і за допомогою ложки рівномірно розподіліть її по поверхні батона. Налийте в сковорідку рослинне масло, розігрійте його і починайте смажити свої заготовки. Їх треба акуратно викладати овочами вниз і на середньому вогні смажити до рум’яної скоринки.

Котлети без м’яса

Інгредієнти:

  • 200 г вівсянки
  • 400 мл кип’ятку
  • 1 шт. морква
  • 2 шт. цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 4 шт. великих картоплин
  • за смаком сіль, суміш перців
  • олія для смаження
  • кукурудзяне борошно для обсипки

Приготування:

Вівсянку висипаємо у миску, заливаємо кип’ятком, накриваємо і ставимо настоятись. Окремо натираємо на дрібну терку картоплю, моркву. Цибулю та часник перебиваємо на блендері. Далі натерті овочі викладаємо у миску, додаємо запарену вівсянку(без води), спеції. Все перемішуємо. Набираємо масу ложкою, формуємо котлети, Обсипаємо їх у кукурудзяному борошні, викладаємо на розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Пиріг цибулевий з зеленим горошком

Інгредієнти:

  • 300 г замороженого листкового тіста
  • 150 г свіжого зеленого горошку (або замороженого)
  • 4 гілочки свіжої м’яти
  • 2 цибулини ріпчасті
  • 2 ст. л. цукру
  • сіль та перець до смаку
  • 2 ст. л. оливкової олії (для смаження)
  • 1 яйце (для змащування тіста)

Листкове тісто необхідно розморозити. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Зробіть начинку. Свіжий зелений горошок (150 г) перекладіть в невелику каструльку, залийте водою, щоб покривала повністю бобові, доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Злийте воду, перекладіть горошок у чашу блендера, додайте листочки м’яти з 4-х гілочок, сіль і перець до смаку та перебийте до однорідного стану.  Зробіть цибулевий конфітюр для начинки. Цибулю (2 шт.) очистьте, поріжте півкільцями та обсмажте на пательні з 2 ст. л. оливкової олії, поки вона не стане прозорою. Зменште вогонь до мінімуму, додайте 2 ст. л. цукру і тушкуйте, поки він не карамелізується. Деко застеліть пергаментним папером, перекладіть на нього розморожене тісто, а на нього викладіть горохову начинку, залишаючи по 2 см від бортиків. А потім заверніть бортики. Зверху на горохове пюре викладіть карамелізовану цибулю. В мисці взбийте одне яйце виделкою та змастіть кулінарним пензликом бортики. Можете використовувати лише жовток. Поставте пиріг запікатися в духовку на 15-20 хвилин. Подавайте кімнатної температури.

Використані джерела: picantecooking, veganexpress, ye.ua/gurman, goodhouse, cookpad.com, klopotenko.

Головне фото згенероване ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору