Великий піст вже майже підходить до кінця, та рецептів смачних, оригінальних та пісних страв є ще багацько.
Інформатор ділиться інструкціями, як приготувати закускита десерт до вашого столу.
Морозиво
Інгредієнти:
- банан – 1 шт;
- рослинне молоко 0,5 чашки;
- какао 2 ч. л.;
- шоколадна крихта.
Приготування:
Банани попередньо заморозь. Дістань банан з морозилки дай йому трохи відтанути, щоб не зламати блендер, після чого перебий в блендері з молоком. Можна додати какао-порошок або пів порції еспресо, якщо полюбляєш більш кавові десерти.
Маринована морква з дайконом
Інгредієнти
- 2 великі морквини, почистити
- 2 великі редьки дайкон, почистити
Для маринаду:
- 1 л води
- 90 мл рисового оцту
- 3 ст.л. солі
- 4 ст.л. цукру
Приготування:
Моркву та редьку порізати тонкими смужками. Щільно розкласти моркву з редькою по стерилізованих банках.У сотейнику довести до кипіння всі інгредієнти для маринаду. Залити киплячим маринадом овочі в банці. Залишити до охолодження при кімнатній температурі. Поставити в холодильник на 3 дні маринуватися.
Пікантні закусочні помідорки
Інгредієнти:
На 6-8 середніх помідорів: 3 ст. л. оливкової олії, 2-3 зубки часнику, 1 ст. л. 6%-го яблучного оцту (я використовувала бальзамічний), 2 ст. л. подрібненої зелені кропу та петрушки, по 1/2 ч. л. солі й цукру, 1/2 ч. л. французької гірчиці в зернах, 1/4 ч. л. молотого чорного перцю (у мене суміш перців).
Приготування:
Змішати олію з оцтом, сіллю, цукром, товченим часником, зеленню, гірчицею і перцем, розтерти все до однорідності. Помідори нарізати кружальцями. Викласти шматочки помідорів в ємність і полити кожен маринадом. Можна викласти помідори пошарово, а можна і в один шар. Накрити форму кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Пісний гарячий бутерброд
Інгредієнти:
- Батон — 10 скибочок
- Цибулина — 1 шт.
- Картопля — 2 бульби
- Морква — 1 шт.
- Рослинна олія
- Спеції за смаком
Приготування:
Для початку помийте і очистіть від шкірки всі овочі. Цибулю дрібно наріжте, а моркву і картоплю потріть на тертці. Складіть всі овочі в миску, посоліть їх поперчіть і ретельно перемішайте. Батон порізати на скибки товщиною 5 мл. Візьміть овочеву пасту і за допомогою ложки рівномірно розподіліть її по поверхні батона. Налийте в сковорідку рослинне масло, розігрійте його і починайте смажити свої заготовки. Їх треба акуратно викладати овочами вниз і на середньому вогні смажити до рум’яної скоринки.
Котлети без м’яса
Інгредієнти:
- 200 г вівсянки
- 400 мл кип’ятку
- 1 шт. морква
- 2 шт. цибулі
- 3 зубчики часнику
- 4 шт. великих картоплин
- за смаком сіль, суміш перців
- олія для смаження
- кукурудзяне борошно для обсипки
Приготування:
Вівсянку висипаємо у миску, заливаємо кип’ятком, накриваємо і ставимо настоятись. Окремо натираємо на дрібну терку картоплю, моркву. Цибулю та часник перебиваємо на блендері. Далі натерті овочі викладаємо у миску, додаємо запарену вівсянку(без води), спеції. Все перемішуємо. Набираємо масу ложкою, формуємо котлети, Обсипаємо їх у кукурудзяному борошні, викладаємо на розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Пиріг цибулевий з зеленим горошком
Інгредієнти:
- 300 г замороженого листкового тіста
- 150 г свіжого зеленого горошку (або замороженого)
- 4 гілочки свіжої м’яти
- 2 цибулини ріпчасті
- 2 ст. л. цукру
- сіль та перець до смаку
- 2 ст. л. оливкової олії (для смаження)
- 1 яйце (для змащування тіста)
Листкове тісто необхідно розморозити. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Зробіть начинку. Свіжий зелений горошок (150 г) перекладіть в невелику каструльку, залийте водою, щоб покривала повністю бобові, доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Злийте воду, перекладіть горошок у чашу блендера, додайте листочки м’яти з 4-х гілочок, сіль і перець до смаку та перебийте до однорідного стану. Зробіть цибулевий конфітюр для начинки. Цибулю (2 шт.) очистьте, поріжте півкільцями та обсмажте на пательні з 2 ст. л. оливкової олії, поки вона не стане прозорою. Зменште вогонь до мінімуму, додайте 2 ст. л. цукру і тушкуйте, поки він не карамелізується. Деко застеліть пергаментним папером, перекладіть на нього розморожене тісто, а на нього викладіть горохову начинку, залишаючи по 2 см від бортиків. А потім заверніть бортики. Зверху на горохове пюре викладіть карамелізовану цибулю. В мисці взбийте одне яйце виделкою та змастіть кулінарним пензликом бортики. Можете використовувати лише жовток. Поставте пиріг запікатися в духовку на 15-20 хвилин. Подавайте кімнатної температури.
Використані джерела: picantecooking, veganexpress, ye.ua/gurman, goodhouse, cookpad.com, klopotenko.
Головне фото згенероване ШІ
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237